RKC nog altijd niet veilig na bijzondere slotfase tegen SC Cambuur

6 mei 2022, 22:03   Bijgewerkt: 6 mei 2022, 22:18

RKC Waalwijk is nog altijd niet helemaal zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Wel was het vrijdagavond enorm dichtbij, maar in een opmerkelijke slotfase werd een tweede Waalwijkse goal afgekeurd en maakte tegenstander SC Cambuur vervolgens zelf gelijk. De wedstrijd eindigde daarmee in 1-1. 

Ondanks een verschil van slechts drie punten bij aanvang van het duel, hadden de ploegen toch voor totaal andere doelen gespeeld in de afgelopen weken. Cambuur stond, ondanks het verspelen van een voorsprong in de Friese derby in de laatste seconde, slechts twee punten onder de nummer acht, FC Groningen. Waar in Leeuwarden naar de Europese play-offs werd gekeken, wilden de mannen uit Waalwijk juist voorkomen dat ze de play-offs om degradatie moeten spelen. Met een 3-1 thuisoverwinning op FC Groningen werd er vorig weekend een gigantische stap gezet. Lijfsbehoud zo goed als veilig stellen was het devies voor deze pot.

In de openingsfase was het echter niet duidelijk kenbaar dat de ploegen voor drie punten moesten spelen. Het duel begon zeer slordig en er werd vooral veel balverlies geleden. De uitploeg bracht wel veel strijd, waar Cambuur duidelijk moeite mee had, maar tot grote kansen leidde dit niet echt. Tot vlak voor rust, waar RKC een aantal keren gevaarlijk werd via Finn Stokkers en een scherp afstandsschot van Yassin Oukili. Bij Cambuur moest al het gevaar vanuit Issa Kallon komen. Doelpunten ontstonden er aan beide kanten niet, waardoor de brilstand in de rust nog op het scorebord stond.

Na de theepauze kwamen de ploegen een stuk levendiger uit de kleedkamers. Na ruim een minuut spelen leek de 1-0 er al in te liggen, waar het niet dat Roberts Uldrikis buitenspel stond. Vlak daarna vloog een voorzet van Richard van der Venne er ook bijna in één keer in, maar daar eindigde de bal op de bovenkant van de lat. RKC pakte opnieuw de overhand en daardoor groeide de ontevredenheid bij de Cambuur-supporters met de minuut.

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Cambuur: Stevens 5; Schmidt 5, Mac-Intosch 6 (46. Tol 6), Schouten 5 (82. Smit), Sylla 5; Jacobs 6 (46. Breij 6), Hoedemakers 6 (82. Ter Heide -), Maulun 5; Joosten 5 (75. Doodeman -), Uldrikis 5, Kallon 6.

RKC Waalwijk: Vaessen 6; Bakari 6 (80. Gaari -), Adewoye 6 (86. Nieuwpoort -), Meulensteen 6, Touba 6.5, Büttner 6.5 (86. Wouters -); Oukili 7 (86. Wouters -), Van der Venne 7, Anita 6; Stokkers 6.5, Kramer 6.5.

Man of the Match: Yassin Oukili

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen