NAC en De Graafschap bereiken play-offs; Emmen sluit in stijl af

6 mei 2022, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2021/22 zit erop. FC Emmen en FC Volendam speelden vrijdagavond hun laatste wedstrijd voor ze het volgend seizoen een niveau hoger mogen proberen, terwijl andere clubs nog volop streden om hun play-offtickets. NAC Breda en De Graafschap konden uiteindelijk opgelucht ademhalen. 

Excelsior - NAC Breda 2-2

Een van de meest interessante affiches op de laatste speeldag was Excelsior - NAC Breda. De ploeg van Edwin de Graaf stond op plek acht in de Keuken Kampioen Divisie, wat maar net genoeg was voor plek in de play-offs. Deze kon het nog kwijtraken en om dat te voorkomen moest de ploeg in het Van Donge & De Roo Stadion in ieder geval een punt pakken. 

Na een vroege openingstreffer van Odysseus Velanas was het echter Thijs Dallinga die Excelsior kort voor rust weer naast de bezoekers schoot. Een mooi moment voor de spits: hij schoot zijn 32e van het seizoen binnen, waarmee de topscorerstitel hem niet meer kon ontgaan. Een kwartier na rust liep hij dan ook met een brede glimlach van het veld. Wat daarbij ook hielp was dat Reuven Niemeijer de Kralingers toen al op 2-1 had geschoten.

Een slotoffensief was dus nodig voor NAC om alles in eigen hand te houden en in de vierde minuut van de extra tijd was de ploeg daar dan toch in geslaagd. Het was Dion Malone die de gelijkmaker binnenkopte en zo zijn ploeg verzekerde van een kans op promotie via de nacompetitie. 

Jong Ajax - De Graafschap 1-1

Die kans is er ook nog altijd voor De Graafschap. De negende plek was eigenlijk niet genoeg voor een play-offticket, maar omdat Almere City naast het periodeticket greep (het verloor met 0-3 bij Jong AZ), kon het opgelucht ademhalen. Zelf speelde het met 1-1 gelijk tegen nummer zeven Jong Ajax. Jeffry Fortes kopte zijn ploeg op voorsprong, waarna Arjany Martha de stand weer gelijktrok. 

FC Emmen - ADO Den Haag 3-0

FC Emmen speelde in principe nergens meer om. Nadat eerder al promotie naar de Eredivisie werd veiliggesteld, kon de ploeg vorige week ook het kampioensfeest vieren. Het seizoen in stijl afsluiten; dat was het enige dat in het mooi affiche tegen ADO Den Haag nog restte. Daar slaagde de ploeg dan ook uitstekend in, al duurde het wel even voor de wedstrijd op gang kwam. Na 55 minuten opende Lorenzo Burnet dan eindelijk de score, waarna Rui Mendes en Metehan Güclü zorgden dat deze nog verder opliep tot 3-0.

FC Volendam - FC Eindhoven 2-2

Ook FC Volendam wist al dat het de competitie als nummer twee zou afsluiten. Toch stond er ook voor die promovendus nog een mooie laatste wedstrijd te wachten tegen nummer drie FC Eindhoven. De zege leek dankzij twee goals van Joey Sleegers naar de bezoekers te gaan, maar een razendknappe omhaal bracht Gaetano Oristanio zijn ploeg terug in de wedstrijd. De 2-2 zou in de extra ook nog vallen: Daryl van Mieghem voorkwam dat zijn ploeg het seizoen met een nederlaag moest afsluiten. FC Eindhoven eindigde ondanks die gelijkmaker definitief op plek drie. 

Overige uitslagen

Almere City - Jong AZ 0-3

Helmond Sport - FC Den Bosch 1-1

Jong PSV - FC Dordrecht 1-1

Jong FC Utrecht - VVV-Venlo 2-3

Roda JC - Telstar 4-3

TOP Oss - MVV 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen