'De Graafschap vindt nieuwe trainer in de Eredivisie'

7 mei 2022, 08:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Adrie Poldervaart gaat aan de slag als hoofdcoach van De Graafschap. Volgens Hans Kraaij Junior, verslaggever en analyticus bij ESPN, wordt de deal op korte termijn beklonken. Poldervaart was al eerder in beeld bij de Doetinchemmers, maar wordt nu definitief aangesteld.

Poldervaart is momenteel werkzaam als assistent bij FC Groningen, waar hij als rechterhand van Danny Buijs fungeert. De voormalig trainer in de top van de amateurwereld maakt er echter geen geheim van dat hij weer op eigen benen wil staan, wat hij in het seizoen 2018/2019 al deed bij Excelsior. Met die club degradeerde hij uit de Eredivisie.

De Graafschap, dat de play-offs in strijd om promotie komende maandag begint tegen FC Eindhoven, zoekt naar een nieuwe coach nadat Reiner Robbemond dit seizoen werd ontslagen. Clubicoon Jan Vreman nam daarna de honneurs waar, maar slaagde er niet in de club uit een dal te trekken. De Graafschap sloot het seizoen vrijdagavond af als nummer negen.

De 51-jarige Poldervaart begon zijn trainersloopbaan in 1998 bij OHVV. Daarna werkte hij bij de amateurs van Nieuwenhoorn, Spijkenisse en Zwaluwen, voordat hij met Barendrecht op het hoogste niveau ging coachen. Dat combineerde hij jarenlang met een rol als fysiotherapeut bij Excelsior.

Lees ook: Zes clubs mogen nog dromen: dit is de route naar de Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen