Tik na tik voor Marseille: einde seizoen voor Payet

7 mei 2022, 12:18   Bijgewerkt: 7 mei 2022, 12:25

Olympique Marseille kan in de beslissende fase van het seizoen geen beroep meer doen op sterspeler Dimitri Payet. De 35-jarige Fransman liep in de verloren halve finale tegen Feyenoord in de Conference League een kuitblessure op en is daardoor voorlopig niet meer inzetbaar.

Via Instagram laat de middenvelder weten dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. 'Ik zal niet in staat zijn om te doen wat ik het liefste doe in deze wereld, voetballen. Nu ik vandaag onderzoek heb gedaan, zijn de resultaten geruststellend, maar laten ze zien dat ik dit seizoen helaas niet meer kan spelen', schrijft Payet onder een bericht.

'Mijn teleurstelling is enorm, de pijn is groot', aldus de Fransman, die de ontknoping daardoor mist. 'Het moeilijkste voor mij op dit moment is dat ik mijn teamgenoten niet kan helpen tijdens deze eindsprint. Ik zal natuurlijk achter hen staan ??voor de laatste drie wedstrijden, waarvan we weten dat ze belangrijk zijn om onze doelstellingen te bereiken.'

Na de uitvalbeurt van Payet voor rust kreeg Feyenoord weer controle over de wedstrijd, waardoor het de 0-0 over de streep trok. De rechtspoot was dit seizoen in de Ligue 1 goed voor twaalf goals en tien assists. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan de tweede plaats. Marseille staat momenteel derde, met evenveel punten als AS Monaco. De huidige nummer twee heeft echter een beter doelsaldo. De tweede plaats geeft recht op deelname aan de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen