Degradatiestrijd blijft na verrassende resultaten razendspannend

8 mei 2022, 00:30   Bijgewerkt: 7 mei 2022, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 7 mei.

Ten Hag opgelet: United krijgt ongekend pak slaag van Brighton

Manchester United is zaterdagavond compleet afgedroogd door Brighton & Hove Albion. Op bezoek bij de nummer tien van de Premier League verloor de toekomstige ploeg van Erik ten Hag met liefst 4-0. Om het nog pijnlijker te maken: voor Brighton was het pas de eerste thuiszege sinds 26 december.

Quadruple-droom Liverpool ver weg na pijnlijke avond tegen Spurs

De quadruple-droom van Liverpool lijkt bij slechts een droom te gaan blijven. De ploeg van Jürgen Klopp kon zich in de Engelse titelstrijd namelijk eigenlijk geen puntverlies meer veroorloven, maar kwam zaterdagavond in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. Manchester City kan zondag profiteren: met een overwinning op Newcastle United zou het Liverpool op drie punten afstand zetten.

Alba maakt wereldgoal in extremis en schiet Barcelona naar CL

FC Barcelona heeft zich zaterdagavond verzekerd van deelname aan de Champions League. Daarvoor hadden de Catalanen een zege nodig op Real Betis, die er lange tijd niet leek te gaan komen. Pas in de 94e minuut was het Jordi Alba die zijn ploeg met een geweldige volley alsnog naar de overwinning schoot.

Flemming bewijst met heldenrol toe te zijn aan volgende stap 

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een belangrijke stap richting handhaving in de Eredivisie gezet. De ploeg van Sjors Ultee won dankzij doelpunten van Zian Flemming verrassend bij FC Twente (1-2). De aanvallende middenvelder liet in de Grolsch Veste andermaal zien toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière.

Wervelstorm Willem II houdt hoop op lijfsbehoud in leven

Willem II heeft thuis tegen Heracles Almelo drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie gepakt. Een furieus begin leidde tot een 2-0 voorsprong binnen twintig minuten, die in het vervolg van de wedstrijd niet meer in het gedrang kwam.

PEC doet ondanks knap punt tegen FC Utrecht geen goede zaken

Aan een spannend duel met FC Utrecht heeft PEC Zwolle zaterdagavond een punt overgehouden. De Domstedelingen kwamen na een halfuur op voorsprong via Hidde ter Avest, waarna de thuisploeg via Daishawn Redan pas laat langszij kwamen. Door de resultaten op de andere velden is de ploeg van Dick Schreuder ondanks het gelijkspel echter gezakt naar de laatste plaats, en lijkt directe degradatie erg dichtbij.

Seizoen dreigt als een nachtkaars uit te gaan voor FC Groningen

FC Groningen heeft deelname aan play-offs om een Europees ticket niet meer in eigen handen. De ploeg van trainer Danny Buijs werd zaterdagavond door Sparta Rotterdam op een 1-2 nederlaag getrakteerd. Het was voor de Groningers alweer de vijfde verliespartij op rij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen