Pijnlijke nederlaag voor Bosz, belangrijke driepunter voor Atalanta

8 mei 2022, 14:57

Peter Bosz is zondagmiddag met Olympique Lyon tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De Nederlandse oefenmeester ging met zijn ploeg onderuit op bezoek bij degradatiekandidaat FC Metz (3-2). Door de nederlaag lijkt de Franse topclub Europees voetbal zo goed als zeker mis te lopen.

Na de knappe uitoverwinning van Olympique Lyon bij Olympqiue Marseille van vorig weekend kregen Les Gones de hoop dat Europees voetbal nog mogelijk zou zijn. De zure nederlaag bij FC Metz, dat voorafgaand aan het duel onderaan stond in de Ligue 1, maakt het halen van Europees voetbal bijna onmogelijk. De ploeg van Peter Bosz kwam in de eerste helft al 2-0 achter, waarna in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer werd gemaakt. Na een rode kaart voor Lyon leek het gedaan in Metz, maar de de nummer zeven van Frankrijk kwam toch nog op gelijke hoogte: 2-2.

In de absolute slotfase van de wedstrijd was het echter Farid Boulaya die de winnende treffer maakte voor FC Metz: 3-2. Een enorme domper voor de formatie van Peter Bosz, die in de tweede helft wel tevreden kon zijn over de veerkracht van zijn ploeg. Het kostbare puntverlies houdt wel in dat de kans dat Lyon zich plaatst voor de Conference League een stuk kleiner is geworden.

Atalanta wint

In Italië houdt Atalanta in tegenstelling tot Lyon wél zicht op de Europese plekken. Door een solide 1-3 overwinning op bezoek bij laagvlieger Spezia blijft de club uit Bergamo zevende staan. De zevende plek in de Serie A geeft recht op deelname aan de kwalificatie voor de Conference League. Teun Koopmeiners en Marten de Roon begonnen zondagmiddag allebei in de basis bij Atalanta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen