Klaassen steekt hand in eigen boezem: ''Maakten verkeerde keuzes''

8 mei 2022, 17:50

Ajax heeft zondagmiddag nagelaten om een grote stap richting de 36e landstitel te zetten. Op bezoek bij AZ leek er lang niets aan de hand voor de ploeg van Erik ten Hag, maar uiteindelijk mocht ze blij zijn dat er nog een punt uit het vuur werd gesleept. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft amper aan voetballen toe. Volgens Davy Klaassen omdat AZ na rust hoger ging spelen.

De eerste helft van AZ-Ajax had heel veel weg van de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in Amsterdam. Ook toen hadden de Amsterdammers heel veel de bal en koos AZ ervoor om ver terug te zakken. Waar Ajax zich toen liet verrassen, had het daar zondagmiddag in Alkmaar in eerste instantie een beter antwoord op. De ploeg van Ten Hag opende via Brian Brobbey de score en kreeg via de spits vroeg in de tweede helft de kans om die te verdubbelen. Maar daarna was het eigenlijk alleen maar AZ dat voetbalde, zag ook Klaassen.

''Het was een zware wedstrijd. In de eerste helft deden we het wel aardig en kwamen we er best vaak doorheen'', zei de middenvelder na afloop voor de camera van ESPN. ''Alleen de eindpass was telkens niet goed. In de tweede helft gaat AZ iets hoger druk zetten en houden wij te weinig de bal. Wij kozen misschien iets te snel voor de lange bal en als we 'm in bezit hadden, maakten we de verkeerde keuzes.'' Klaassen denkt niet dat het 'nieuwe' systeem daarvan de oorzaak was. Ten Hag koos in Alkmaar wederom voor een 4-2-2-formatie, waarin vorige week nog ruim werd afgerekend met PEC Zwolle. ''In de eerste helft weten we die ruimtes namelijk wel te vinden'', aldus Klaassen.

Lees ook: Ten Hag kijkt niet naar PSV: "Wij hebben het stuur in handen"

AZ gooide er na de pauze een schepje bovenop en maakte er een vechtwedstrijd van. ''Wij kunnen ook vechten, maar het is duidelijk dat wij beter moeten zijn aan de bal.'' Klaassen is uiteraard opgelucht dat Ajax dankzij een rake kopbal van Edson Álvarez alsnog een punt uit het vuur wist te slepen. Daardoor liep het weliswaar een punt uit op PSV, maar dat lijkt de uitwedstrijd tegen Feyenoord 'gewoon' te gaan winnen, waardoor het verschil nog slechts twee punten wordt. ''Het blijft spannend. We gaan zo kijken wat PSV doet. We mogen woensdag weer en gelukkig hebben we alles in eigen hand'', besloot de Oranje-international. Ajax krijgt woensdagavond SC Heerenveen op bezoek. De Amsterdammers sluiten de competitie vier dagen later af in Arnhem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen