Wijndal verklaart groot verschil tussen eerste en tweede helft

8 mei 2022, 18:22

Na een moeizame eerste helft tegen Ajax kwam AZ in de tweede helft een stuk beter voor de dag. Dat gold ook voor Owen Wijndal, die met een prachtige assist op de 1-1 van Vangelis Pavlidis weer eens van zich deed spreken. De aanvoerder vertelde na afloop waardoor zijn ploeg voor rust weinig tot niets kon uitrichten, maar in het tweede bedrijf juist wél.

Hoewel er ook veel misging bij AZ en Ajax, kreeg het publiek een mooie wedstrijd voorgeschoteld. ''Ik heb bij vlagen ook wel genoten'', zei Wijndal na het laatste fluitsignaal voor de camera van ESPN. In de eerste helft viel er echter niet zoveel te genieten voor de thuisploeg, die het in eerste instantie erg lastig had met de Amsterdammers. ''We kregen er niet genoeg druk op. We kwamen met onze buitenspelers bijna in onze laatste lijn te spelen, waardoor Ajax centraal veel tijd en ruimte had. Ze creëerden niet heel veel kansen, maar we kregen er gewoon geen druk op en dan word je vanzelf achteruit gedrukt'', verklaarde Wijndal de moeizame eerste 45 minuten van zijn ploeg.

Lees ook: Klaassen steekt hand in eigen boezem: ''Maakten verkeerde keuzes''

De schade bleef echter beperkt tot één Amsterdamse treffer, waardoor AZ na 45 minuten nog niet uit de wedstrijd was geslagen. Integendeel zelfs. Een tactische omzetting in de rust zorgde er zelfs voor dat de Alkmaarders de wedstrijd in handen kregen. ''Jesper Karlsson ging wat hoger staan, op Jurriën Timber, zodat ik ook wat door kon en aan de andere kant deden we hetzelfde. Daardoor konden we er beter druk op krijgen'', aldus Wijndal, die genoten heeft van de AZ-supporters. ''Ik vond het publiek echt actief vandaag en we hebben veel aan hen te danken;;. Dat het na de 2-2 van Ajax wat stiller werd, begrijpt de vleugelverdediger wel. De spanning werd de thuisploeg echter niet te veel. Ze hield stand en snoepte wederom punten af van de Amsterdammers.

Wijndal tevreden over eigen prestatie

Het is niet uitgesloten dat Wijndal volgend seizoen als speler van Ajax naar Alkmaar komt. De AZ-captain _blank,wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar de hoofdstad. Hij heeft vanmiddag in ieder geval weer zijn visitekaartje afgegeven. ''Ik denk dat ik wel een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik vind persoonlijk dat ik de laatste tijd ook wel goed speel, alleen zijn we een beetje ongelukkig met het team. Daar ben ik natuurlijk ook zelf bij. Ik denk dat we veel wedstrijden domineren en beter zijn, maar dat we door slordige momenten goals tegenkrijgen, waardoor je in de achtervolging moet en het daardoor nog slechter lijkt dan het misschien is.''

AZ is verwikkeld in een felle strijd om de vierde plek. De Alkmaarders bezetten momenteel de vijfde plek, met twee punten minder dan FC Twente. Ze hebben nog twee wedstrijden om de vierde plek alsnog in handen te krijgen. Daarvoor zullen ze wel moeten winnen van FC Utrecht (uit) en RKC Waalwijk (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bossie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is niet uitgesloten dat Wijndal volgend seizoen als speler van Ajax naar Alkmaar komt.??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen