Gakpo maakte 'doelpunt van het jaar': "Hij is voor dit PSV cruciaal"

8 mei 2022, 23:53

Cody Gakpo heeft zich zondagmiddag wederom laten zien in een topwedstrijd. Hij tekende voor beide treffers van PSV tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord. Rafael van der Vaart genoot vooral van het tweede doelpunt en sprak zelfs van het 'doelpunt van het jaar'. 

In de uitzending van Studio Voetbal kwamen beide treffers nog eens voorbij. "Ik vind dit het mooiste doelpunt van de hele competitie", zei Van der Vaart toen hij nog eens terugzag hoe Gakpo de bal aan Eran Zahavi gaf en de spits in één keer met de buitenkant voor het doel legde, waar Gakpo het uiteindelijk met een stift afmaakte. "Eigenlijk had hij hem gewoon binnen moeten schieten, dan had Zahavi de credits gekregen", lachte Van der Vaart. "Nu gaat het alleen maar over dat 'trekstiftballetje'."

Toch is die lof voor Gakpo zeker niet onterecht, vindt ook Ibrahim Afellay. "We hebben hem al meerdere malen positief belicht, maar er staat geen enkele maat op deze jongen. Hij is heel constant en lijkt totaal niet onder de indruk, van niks niet. Hij heeft zich vandaag wederom in de kijker gespeeld van grote clubs." Dat riep uiteraard de vraag op of hij deze zomer een stap moet maken. "Als er een droomclub komt, dan ga je toch?", vond Afellay. "Het is afhankelijk van welke clubs er komen, maar deze jongen zit in een luxepositie."

Kampioenschap

Pierre van Hooijdonk denkt juist dat PSV er alles aan moet doen om Gakpo nog één seizoen in Eindhoven te houden. "PSV krijgt volgend seizoen een heel goede kans om de titel te pakken", stelde hij. "Hetzelfde geldt voor Feyenoord. Er gaat een nieuw Ajax komen en we moeten nog maar zien hoe dat straks in elkaar gaat passen. Als je kampioen wil worden, moet je je beste speler behouden. Gakpo is voor dit PSV cruciaal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen