'Haaland hakt knoop door en vertrekt naar de Premier League'

9 mei 2022, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erling Braut Haaland verdedigt vanaf komende zomer de clubkleuren van Manchester City. De doelpuntenmachine uit Noorwegen lijkt het met de club zijn eens geworden over een contract en laat Borussia Dortmund achter zich. Dat meldt het Engelse medium The Athletic.

Het is al langer bekend dat Haaland deze zomer graag wil vertrekken bij Dortmund. De spits is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en werd gelinkt aan verschillende clubs. De international van Noorwegen werd in verband gebracht met onder meer FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München. Hij kiest nu dus voor Manchester City.

Haaland heeft in het Signal Iduna Park een contract tot medio 2024. Het is echter wel al bekend wat City voor de aanvaller moet betalen. In de verbintenis van de spits staat namelijk een afkoopclausule van 75 miljoen euro. City is al langer op zoek naar een echte centrumspits. De pijlen werd in eerste instantie gericht op Harry Kane, maar die bleef bij Tottenham Hotspur.

De 21-jarige Haaland speelde eerder bij Bryne FK, Molde FK en RB Salzburg. Met een transfer naar City gaat hij zijn vader Alf-Inge Haaland achterna. Hij speelde tussen 2000 en 2003 namelijk in het shirt van The Citizens. Erling werd in de periode geboren, groeide op in Leeds en is al zijn gehele leven fan van City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen