Voormalig Ajax-speler Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd overleden

9 mei 2022, 11:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog onbekend. De aanvaller begon het seizoen bij FC Twente, maar zat sinds halverwege februari zonder club nadat zijn contract werd ontbonden. De spelers van de club uit Enschede zijn maandagmorgen ingelicht over het overlijden van hun voormalig teamgenoot.

Lukoki werd geboren in de de Democratische Republiek Congo en kwam vanwege de oorlog in het land als baby naar Nederland. Bij VVA/Spartaan en VV Young Boys zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld alvorens hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax.

Op 19 januari 2011 maakte Lukoki onder Frank de Boer zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Dat deed hij als invaller in De Klassieker tegen Feyenoord. Zijn debuut zal vooral worden herinnerd omdat hij op de achterlijn een panna gaf een Tim de Cler. Later bood Lukoki zijn excuses aan voor de actie.

Lukoki speelde in totaal 35 officiële wedstrijden voor Ajax, maar tot een echte doorbraak kwam het niet. In het seizoen 2013/14 werd hij verhuurd aan SC Cambuur. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan bij PEC Zwolle om een jaar later voor een miljoen euro de overstap naar het Bulgaarse Ludogorets te maken.

In dienst van Ludogorets speelde Lukoki vier wedstrijden in de Champions League. Na het winnen van onder meer vier landstitels vertrok de aanvaller uit Bulgarije, waarna het Turkse Yeni Malatyaspor hem oppikte. Afgelopen zomer streek Lukoki neer bij Twente. In de voorbereiding liep hij een zware blessure op, waardoor hij nooit een wedstrijd voor de club uit Enschede speelde. Zijn contract werd werd drie maanden geleden ontbonden nadat hij was veroordeeld tot huiselijk geweld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

veroordeeld tot huiselijk geweld?

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rust in vrede.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen