Geen VAR in eerste ronde promotie/degradatie door 'misverstand'

9 mei 2022 – Hoewel in de Eredivisie nog twee allesbeslissende speelrondes op het programma staan, gaan de play-offs voor promotie/degradatie maandagavond al van start. De Graafschap en FC Eindhoven zijn de eerste twee ploegen die een poging gaan wagen om dichter in de buurt te komen van (minstens) een jaar Eredivisie. Hoewel de belangen groot, zo niet enorm zijn, is er in de eerste ronde geen VAR aanwezig. 

Geen VAR in eerste ronde promotie/degradatie door 'misverstand'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt De Graafschap, dat maandagavond bezoek krijgt van FC Eindhoven in de eerste ronde van de nacompetitie. 'We zijn net door de KNVB geïnformeerd dat, als gevolg van een misverstand bij ESPN met betrekking tot de inzet van de VAR en de hiervoor benodigde camera's, er in de eerste ronde van de play-offs geen gebruik worden gemaakt van de VAR', schrijven de Superboeren op hun Twitterkanaal. Dit betekent dat ook bij de ontmoetingen tussen NAC Breda en ADO Den Haag en Excelsior en Roda JC geen VAR van de partij zal zijn.

Slecht daglicht
Het ontbreken van een videoscheidsrechter is extra pikant omdat de VAR de afgelopen dagen in een slecht daglicht is komen te staan. Dat begon afgelopen zaterdag tijdens de ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. De Zwollenaren, die in een bloedstollende degradatiestrijd zijn verwikkeld, dachten de score te openen, maar dat feestje ging niet door vanwege vermeend buitenspel. Daar was echter geen sprake van, bleek uit de herhaling. Maar de VAR had de verkeerde buitenspellijn getrokken, waardoor de treffer van Gervane Kastaneer toch geen doorgang kende. Een grove fout van de videoscheidsrechter, die PEC Zwolle twee dure punten koste. De ploeg van Dick Schreuder moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. 

Een dag later kwam de VAR wederom in opspraak, ditmaal tijdens de kraker tussen Feyenoord en PSV. De Eindhovenaren leken er met de overwinning vandoor te gaan en de titelstrijd met Ajax weer nieuw leven in te blazen. Maar twee doelpunten van Cyriel Dessers gooiden roet in het eten, waarbij zijn tweede treffer discutabel was. Serdar Gözübüyük legde de bal op de stip nadat Jens Toornstra van dichtbij hard tegen de arm van de wegdraaiende Mauro Júnior had geschoten. Pol van Boekel, de VAR van dienst, greep niet in, waardoor de strafschop bleef staan. Die beslissing maakte na afloop veel tongen los in het PSV-kamp. Trainer Roger Schmidt sprak zelfs van een 'schandaal'. 

Lees ook: Schmidt heeft geen goed woord over voor arbitrage en loopt weg

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd