KNVB evalueert strafschop Feyenoord: ''VAR moest ingrijpen''

9 mei 2022, 16:43

Daags na de enerverende kraker tussen Feyenoord en PSV maakt de beslissing van Serdar Gözübüyük om de bal in de slotseconden op de stip te leggen nog steeds veel tongen los. Waar Gözübüyük zelf na afloop geen reactie wilde geven voor de camera van ESPN, heeft de KNVB het omstreden moment natuurlijk geëvalueerd. De voetbalbond kwam tot de conclusie dat het geen strafschop was en Pol van Boekel had moeten ingrijpen. 

Van Boekel fungeerde zondagavond als VAR tijdens de beladen ontmoeting tussen Feyenoord en PSV. Na het gelijkspel van Ajax bij AZ konden de Eindhovenaren de titelstrijd weer volledig nieuw leven inblazen. Bij een overwinning in De Kuip was de achterstand op de koploper uit Amsterdam geslonken tot twee punten. Door twee doelpunten van Cody Gakpo leek het een lange tijd een mooie avond te worden voor PSV, maar een late dubbelslag van Cyriel Dessers gooide roet in het eten. De Belg had echter niet de kans mogen krijgen om in de blessuretijd zijn tweede van de avond aan te tekenen, aldus de KNVB. 

''Gözübüyük had geen strafschop moeten geven. De VAR had daarna moeten ingrijpen'', meldt een woordvoerder van de voetbalbond aan Willem Vissers van de Volkskrant. Feyenoord kreeg in de slotseconden een strafschop nadat Jens Toornstra de bal van dichtbij tegen de arm van de wegdraaiden Mauro Júnior had geschoten. Gözübüyük wachtte in eerste instantie met fluiten, maar luttele seconden later wees hij alsnog naar de stip. De VAR greep niet in. Dessers liet de uitgelezen mogelijkheid om Feyenoord naast PSV te schieten niet onbenut. Daardoor verloor PSV twee dure en mogelijk cruciale punten in de titelstrijd. De achterstand op Ajax bleef vier punten, waardoor de Amsterdammers zich woensdagavond voor de 36e keer in de historie kunnen kronen tot landskampioen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

''Gözübüyük had geen strafschop moeten geven. De VAR had daarna moeten ingrijpen'' Dus als de scheids geen penalty had gegeven had de VAR moeten ingrijpen? 😉

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je werkelijk denkt dat dit een strafschop was ,dan is kantklossen misschien een beter tijdverdrijf voor je, of je moet een roze bril op je (te) grote neus hebben staan.

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je snapt m'n sarcasme niet. Goed lezen is niet voor iedereen weggelegd. En ik ben Een Feyenoordfan. 😉

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was ook in het algemeen bedoeld niet persoonlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen