'Ajax wil naast Brobbey ook Timber terughalen naar Amsterdam'

9 mei 2022, 21:35   Bijgewerkt: 9 mei 2022, 21:49

Volgens Mike Verweij maakt Ajax werk van Brian Brobbey. De spits keerde afgelopen winter op huurbasis terug in Amsterdam en hoopt komende zomer op een definitieve overgang. Brobbey is naar verluidt niet de enige oud-speler van Ajax die na dit seizoen wel eens zijn rentree zou kunnen maken in de hoofdstad. Dezelfde Verweij meldt namelijk dat de Amsterdammers hun oog hebben laten vallen op Quinten Timber.

Brobbey trok afgelopen zomer transfervrij de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht. Ajax wilde weliswaar dolgraag langer met hem door, maar de spits koos voor een overstap naar RB Leipzig. Die pakte zeer ongelukkig uit, waardoor hij in december vorig jaar alweer aanklopte bij Ajax. Brobbey was niet de enige speler uit de befaamde jeugdopleiding van Ajax die transfervrij vertrok uit de hoofdstad. Ook Quinten Timber, de tweelingbroer van Jurriën, koos voor een nieuw avontuur. Hij verkaste naar FC Utrecht, waar hij een uitstekend debuutseizoen beleeft. Dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. 

Lees ook: PSV strijdt om krabbel Quinten Timber

Onlangs werd al geschreven dat PSV werk zou willen maken van zijn komst. De Eindhovenaren nemen na dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid afscheid van Ibrahim Sangaré, die op het lijstje staat van verschillende Engelse clubs. Timber zou in Eindhoven de opvolger van Sangaré kunnen worden, maar lijkt nu dus ook te kunnen kiezen voor een terugkeer naar zijn oude club. ''In het verlengde van Brobbey, gratis de deur uit en weer terug moeten kopen, is Ajax zich ook aan het oriënteren op Timber'', vertelt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. ''Er wordt in kaart gebracht hoe het er precies voorstaat bij FC Utrecht en wat de vraagprijs is. Ik denk dat er wel redelijk serieuze interesse is in Timber, dus dat is leuk voor die jongen. Hij heeft zich goed ontwikkeld en kan nu terug naar Ajax.''

Verweij denkt echter wel dat de Amsterdammers diep in de buidel zullen moeten tasten voor de terugkeer van de 20-jarige middenvelder. Hij heeft in de Domstad immers nog een contract tot medio 2024. ''Als ik dat zou moeten inschatten, vijf tot zeven miljoen euro?'', noemt Verweij. Timber kwam vooralsnog dertig keer in actie voor FC Utrecht. Hij scoorde tweemaal en verzorgde vier assists. Timber maakte in september vorig jaar zijn debuut voor Jong Oranje. Ook in de beloftenploeg heeft hij een goede indruk achtergelaten. Niet voor niets mocht hij van Louis van Gaal al een keer meetrainen bij het 'grote' Oranje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen