Politie start onderzoek naar heftig incident, mogelijke doodsoorzaak Lukoki

10 mei 2022, 10:45

De politie Midden-Nederland is een verkennend onderzoek gestart naar de mishandeling op een familiefeest in Almere. Volgens diverse media is voormalig FC Twente-speler Jody Lukoki door dat incident om het leven gekomen. De voetballer overleed maandag; diezelfde dag is ook het onderzoek ingesteld.

"Er is inderdaad een incident geweest waarbij Lukoki mogelijk betrokken zou zijn", bevestigde een woordvoerder van politie Midden-Nederland aan NU.nl. "Daar wordt nu een verkennend onderzoek naar gestart. Het onderzoek zit nog helemaal in de beginfase, dus verder kunnen we er niets over zeggen."

Het Algemeen Dagblad deelde maandag al meer details van het incident, waarbij Lukoki naar verluidt slaags raakte met familieleden. Eenmaal thuis werd snel duidelijk dat hij naar het ziekenhuis moest, waarna de situatie snel verergerde. Het verhaal dat er aangifte is gedaan van het incident, kon de woordvoerder niet bevestigen.

Lees ook: 'Doodsoorzaak Lukoki bekend: flinke ruzie met familieleden'

Lukoki speelde in Nederland voor Ajax, SC Cambuur, PEC Zwolle en tot februari dit jaar voor FC Twente. Zijn overlijden, op slechts 29-jarige leeftijd, maakte maandag uiteraard veel los in de voetbalwereld. Namens FC Twente reageerden technisch directeur Jan Streuer en trainer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/401621/jans-aangeslagen-na-overlijden-lukoki-ik-ben-er-kapot-van/,_blank,Ron Jans] op het nieuws. 

Lees ook: Voormalig Ajax-speler Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd overleden

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen