Publiekslieveling Barreto hekelt houding NEC: "Respectloos"

10 mei 2022, 10:44   Bijgewerkt: 10 mei 2022, 10:57

Edgar Barreto is momenteel niet blij met NEC. De publiekslieveling heeft nog altijd niets te horen gekregen over een eventuele contractverlenging en gaat ervan uit dat deze er ook niet meer zal gaan komen. Zijn frustratie daarover deelde hij dinsdagochtend met De Gelderlander.

"Ik vind het vervelend dat ik nog niets gehoord heb van de club", was Barreto eerlijk. "Ik heb er begrip voor als ze niet meer met me verder willen als speler, maar ik snap niet dat ze niets tegen me zeggen. Dat vind ik respectloos. Geef gewoon duidelijkheid en dan accepteer ik de beslissing. Nu weet ik niet waar ik aan toe ben." 

Barreto wees erop dat hijzelf in 2020 uit clubliefde is teruggekeerd. "Ik had ook in Italië kunnen blijven voetballen en daar in een maand kunnen verdienen wat ik bij NEC in een jaar krijg. Ik heb heel veel salaris ingeleverd om hier te kunnen voetballen. Omdat ik van NEC hou. Ik wilde de club helpen om terug te keren in de Eredivisie. Ik heb heel veel gegeven, maar krijg weinig terug."

Ontslagbrief

Inmiddels heeft de 37-jarige middenvelder zijn eigen conclusies getrokken. "Ik reken er niet meer op dat ik een nieuw contract krijg. Die onzekerheid zorgt voor stress. Bij mij en mijn familie. Wat doe ik volgend seizoen? Een andere rol binnen NEC zou kunnen, maar dan moet de club met een plan komen. Het is een vreemde situatie. Ik heb een ontslagbrief gekregen en dat was het. Ik denk dat ik een betere behandeling verdien."

Barreto doelde op de formele ontslagbrief die spelers met een aflopend contract voor 1 april moeten krijgen. Dit wil nog niet per se zeggen dat de speler en club uit elkaar gaan. Het contract kan daarna alsnog worden verlengd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen