'Langeler combineert bondscoachschap met baan in Eredivisie'

10 mei 2022, 13:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Art Langeler gaat zijn baan als bondscoach van Curaçao combineren met een functie bij FC Groningen. RTV Noord meldt dat de 51-jarige trainer bij de Trots van het Noorden aan de slag gaat als hoofd voetbalontwikkeling voor de bovenbouw van de jeugdopleiding.

Langeler gaat bij Groningen zijn handtekening zetten onder een driejarig contract en wordt met ingang van het nieuwe seizoen de opvolger van Sander van Gessel. Eerder liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus al weten dat het nieuwe hoofd voetbalontwikkeling met Byron Bakker (hoofd voetbalontwikkeling voor de onderbouw) 'een belangrijke rol gaat spelen in de verdere algemene ontwikkeling van de jeugdopleiding'.

Tot een half jaar geleden was Langeler als hoofdtrainer werkzaam voor PEC Zwolle. Hij trad al na enkele maanden af omdat hij geen perspectief zag 'om de prestatiecurve op de korte termijn te draaien'. Hoewel de Zwollenaren zich na het vertrek van Langeler hebben teruggeknokt in de degradatiestrijd, is handhaving allerminst zeker. PEC Zwolle bezet met nog twee wedstrijden te gaan de laatste plaats in de Eredivisie.

Langeler heeft al enige ervaring met de functie die hij bij Groningen gaat bekleden. Tussen 2013 en 2017 was hij als hoofd jeugdopleiding werkzaam bij PSV, tussen 2018 en 2021 was hij directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen