Litmanen overhandigt Ajax de schaal bij zege op Heerenveen

10 mei 2022, 15:11

Het lijkt niet de vraag óf, maar wannéér Ajax zich voor de 36e keer in de clubhistorie kroont tot landskampioen van Nederland. Woensdagavond kan het al zover zijn. Mochten de Amsterdammers zegevieren tegen SC Heerenveen, is de landstitel definitief binnen. In dat geval wordt de schaal uitgereikt door niemand minder dan Jari Litmanen. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad althans. Een overwinning op SC Heerenveen volstaat voor Ajax om kampioen te worden. Ook bij een gelijkspel kan het feest zijn, maar dan mag PSV niet winnen van NEC. Litmanen zal het ongetwijfeld een stuk leuker vinden als Ajax 'gewoon' wint van de Friezen en niet afhankelijk is van het resultaat bij PSV-NEC. Litmanen heeft een rijk verleden in Amsterdam. De Fin speelde tussen 1992 en 1999 voor Ajax en keerde in 2022 nog voor twee jaar terug. Hij kwam uiteindelijk 255 keer in actie voor de Amsterdammers en scoorde 133 keer. 

Litmanen won in Amsterdam bijna alles wat er te winnen viel. Zo werd hij vijfmaal landskampioen, won hij drie keer de beker en veroverde Ajax met de Fin in de ploeg in 1995 de Champions League. Daarnaast won de voormalig middenvelder ook nog de Wereldbeker voor clubteams, tweemaal de Europese Supercup en drie keer de Johan Cruijff Schaal. Woensdagavond is hij dus weer even in Amsterdam om zijn oude club naar alle waarschijnlijkheid de 36e landstitel in de clubhistorie te overhandigen. Mocht Ajax daadwerkelijk kampioen worden in de eigen Johan Cruijff ArenA, vindt daar de huldiging plaats. De Gemeente Amsterdam maakte maandag bekend dat het binnenhalen van de titel niet in de binnenstad gevierd zal worden. 

Lees ook: Van der Sar neemt het op voor Halsema: "Waarom doe je zoiets?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen