Schmidt baalt nog steeds, maar: ''Ze hebben karakter getoond''

10 mei 2022 – Twee dagen na de beladen ontmoeting tussen Feyenoord en PSV baalt Roger Schmidt nog steeds van de arbitrage. Serdar Gözübüyük wees in de slotseconden naar de stip voor een strafschop voor de thuisploeg, waarna de VAR niet besloot om in te grijpen. Volgens de KNVB had videoscheidsrechter Pol van Boekel dat wél moeten doen. 

Schmidt baalt nog steeds, maar: ''Ze hebben karakter getoond''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Na het gelijkspel van Ajax bij AZ had PSV de titelstrijd volledig nieuw leven in kunnen blazen. Bij een overwinning in De Kuip was de achterstand op Ajax geslonken tot twee punten en zou het in de laatste twee speelrondes nog heel spannend zijn geworden. Zover lijkt het nu niet te komen. PSV gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen, waardoor de achterstand van vier punten op Ajax intact bleef. Na afloop ging het vooral over de strafschop voor Feyenoord, die Gözübüyük gaf nadat Jens Toornstra de bal van dichtbij hard tegen de arm van Mauro Júnior had geschoten. De VAR greep niet in en dat leidde tot veel kritiek. 

Lees ook: KNVB evalueert strafschop Feyenoord: ''VAR moest ingrijpen''

De KNVB kwam maandag bijeen om het moment te evalueren en conculeerde dat Gözübüyük de strafschap niet had moeten geven en Van Boekel zijn collega naar het scherm had moeten roepen. ''Ze hebben in ieder geval karakter getoond'', werd Schmidt dinsdagmiddag geciteerd door het Eindhovens Dagblad, doelend op de reactie van de voetbalbond. ''Voor mij en eigenlijk iedereen in het stadion was zondag al duidelijk dat dit een fout is geweest.'' Schmidt was na afloop zo dusdanig over de rooie, dat hij de aanwezige pers alleen te woord wilde staan over het penaltymoment. Na vragen van ESPN en de NOS over het verval van zijn ploeg in de tweede helft, nam hij de benen.

''Ik wilde niet meer praten over de wedstrijd en dat was ook waarom me in de interviews zo heb opgesteld. Daar zat een stuk frustratie in, dat klopt. In mijn ogen heeft alleen dit de uitslag bepaald, want anders hadden wij gewonnen'', aldus de oefenmeester. ''Het is goed dat dit is toegegeven, maar de punten krijgen wij niet terug. Die worden niet achter een groene tafel verdeeld.'' Wil PSV nog een klein beetje hoop houden op de landstitel, moet het hopen dat Ajax woensdagavond punten laat liggen tegen SC Heerenveen en zal het zelf moeten winnen van NEC. Hoewel de kans dat dat gebeurt niet heel groot lijkt, heeft Schmidt de handdoek nog niet in de ring gegooid. Hij gelooft nog altijd in de derde prijs van dit seizoen. 

Vraagtekens bij PSV
''Het is nog nooit een Nederlandse ploeg gelukt en dat alleen al toont aan dat we aan een bijzonder seizoen bezig zijn'', zei Schmidt, die in de laatste twee competitiewedstrijden geen beroep kan doen op André Ramalho. Daarnaast is het nog maar de vraag of Joey Veerman wél kan aantreden tegen NEC. De middenvelder is niet ongeschonden uit de strijd met Feyenoord gekomen. En dat terwijl de ziekenboeg eigenlijk al uitpuilt. Om die reden heeft Schmidt een aantal spelers van Jong PSV bij de selectie gehaald: Johan Bakayoko, Dennis Vos, Jenson Seelt en Mathias Kjølø. ''De afgelopen wedstrijden was het gezien het wedstrijdverloop niet altijd mogelijk om hen in te zetten. Als het mogelijk is, wil ik een aantal spelers graag de kans geven. Zij zijn onderdeel van de toekomst van PSV en daar heb ik oog voor.''

Reacties

PSV

gerelateerd