Europese dadendrang levert Dessers plek bij nationale ploeg op

10 mei 2022, 17:09

De prestaties van Cyriel Dessers vallen niet alleen in Europa op, maar ook daarbuiten. De aanvaller is namelijk opgeroepen voor de nationale ploeg van Nigeria. Tot dusver speelde hij achttien minuten voor de nationale ploeg, waarvoor hij op 13 oktober 2020 debuteerde.

Dessers maakt dit seizoen vooral furore in de Conference League. In twaalf werden was hij goed voor tien doelpunten en twee assists, waardoor hij een enorm aandeel heeft in de knappe finaleplaats. Waar de aanvaller dit seizoen begon als supersub, lijkt hij inmiddels onomstreden bij trainer Arne Slot. Afgelopen weekend was hij in competitieverband nog goud waard door twee keer te scoren tegen PSV, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

De spits, die wordt gehuurd van KRC Genk, mag zich nu dus ook laten zien bij de nationale ploeg. Nigeria speelt vriendschappelijke wedstrijden tegen Mexico en Ecuador. Mocht hij in die wedstrijden minuten maken, dan is dat voor het eerst sinds zijn debuut dat hij weer in actie komt voor de Super Eagles. Ook Maduka Okoye is opgeroepen voor de selectie. De doelman speelt met Sparta tegen degradatie, maar beleeft persoonlijk een goed seizoen. Hij zat afgelopen winter ook bij de ploeg tijdens de Afrika Cup, terwijl Dessers destijds nog niet in beeld was.

Voormalig Eredivisie-spelers

Bij de selectie zitten ook drie spelers met een verleden in de Nederlandse competitie: voormalig FC Dordrecht-verdediger William Ekong, oud-VVV'er Ahmed Musa en voormalig NAC Breda-huurling Sadiq Umar. Chidera Ejuke, die twee seizoenen geleden sc Heerenveen voor twaalf miljoen euro verliet voor een avontuur bij CSKA Moskou, ontbreekt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen