Feyenoord baalt van UEFA na 'onacceptabele' finale-kaartverkoop

10 mei 2022, 19:50

Feyenoord baalt van de UEFA. Dinsdagmiddag ging de vrije verkoop van finalekaarten voor de Conference League van starten, maar dat wisten de Rotterdammers helemaal niet. De leiding van de club heeft inmiddels opheldering gevraagd bij de Europese voetbalbond.

"Het gaat niet om de 3000 kaarten die Feyenoord krijgt. Die zijn door de UEFA aan ons verstrekt en hebben wij gratis weggegeven aan onze trouwe supporters. Dat is vanochtend gebeurd en allemaal goed gegaan", verduidelijkt woordvoerder Raymond Salomon bij RTV Rijnmond. Daarnaast waren er dus extra kaarten beschikbaar. "We weten niets over de hoeveelheid van de kaarten die in de verkoop zijn gedaan. Het schijnt om duizenden tickets te gaan. Als dat inderdaad zo is gegaan, dan is dat totaal onacceptabel."

Salomon geeft aan dat hij niet precies weet hoe het precies is gegaan. "Maar het lijkt me überhaupt gewoon netjes dat de UEFA beide finalisten op de hoogte stelt, al helemaal in de wetenschap dat er massaal wordt geklaagd over het tekort aan kaarten. In Italië, maar hier niet minder", vertelt de woordvoerder van de club. De kaarten gingen om 12.00 uur in de verkoop, dat werd tien minuten voor die tijd gemeld op een bekend supporterskanaal van de club.

Feyenoord-fans balen

De fans van Feyenoord zijn niet blij, zo vertelt voorzitter Kees Lau van de supportersvereniging. Er is inmiddels contact opgenomen met de Europese supportersbond FSE. "Zij gaan een klacht indienen. Aan alle kanten wordt momenteel aan de UEFA getrokken." De kaarten die dinsdag in de verkoop gingen staan inmiddels voor woekerprijzen te koop op internet. De prijzen lopen op tot meer dan drieduizend euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen