Klopp reageert op Haaland-transfer: "Laat ik daar eerlijk over zijn"

10 mei 2022 – Jürgen Klopp heeft gereageerd op de transfer van Erling Haaland. De aanvaller maakt komende zomer de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City. De trainer weet dat de concurrent niet minder wordt van de transfer, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat hij de strijd aan kan gaan met de ploeg.

Klopp reageert op Haaland-transfer: "Laat ik daar eerlijk over zijn"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik heb een nieuw contract getekend met de wetenschap dat City zich verder blijft ontwikkelen. Er zijn meerdere kansen om succesvol te zijn, er zijn verschillende manieren om een wedstrijd te winnen. We hoeven er maar één te vinden. Dat is mogelijk en dat zullen we doen", vertelt Klopp op de persconferentie, in aanloop naar de wedstrijd tegen Aston Villa. Dit seizoen staat Liverpool drie punten achter op de concurrent. Volgend seizoen zal City dus nog sterker zijn, verwacht de trainer.

"Als Haaland naar City gaat, zal het hen niet verzwakken. We nemen het vaak op tegen City. Twee keer in de competitie, misschien wel drie keer met een bekerwedstrijd. Met de Champions League kan dat nog meer zijn. Maar andere topteams kunnen we ook zo vaak tegenkomen", aldus Klopp. Haaland kost the Citizens maar liefst 75 miljoen euro. Daar komen het salaris en de tekenbonus nog bij.

"Ik denk dat we genoeg over deze transfer gesproken hebben. Er wordt veel over geld gepraat. Deze transfer zal nieuwe gradaties daarin aanslaan. Laat ik daar eerlijk over zijn", besluit de trainer van Liverpool. 

Reacties

Premier League

gerelateerd