Copa Libertadores lijkt ver weg voor São Paulo

10 augustus 2006, 09:22

Internacional lijkt af te stevenen op de Copa Libertadores. De Braziliaanse ploeg won de heenwedstrijd van de finale, nota bene op het terrein van tegenstander São Paulo, met 1-2. Hierdoor heeft de ploeg aan een gelijkspel in eigen stadion genoeg om de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League te veroveren.

Het duel tussen Internacional en São Paulo stond bol van de emotie. De gemoederen laaiden hoog op en binnen 45 minuten moest arbiter Larrionda twee keer een rode kaart uitdelen. Omdat deze rode kaarten eerlijk verdeeld waren over beide elftallen, bleef het duel ongemeen spannend. Na rust zette Internacional de wedstrijd echter naar haar hand. Twee treffers van Rafael Sóbis zorgden voor een 0-2 voorsprong. In de slotfase maakte Edcarlos er 1-2 van.

De terugwedstrijd van de finale, op het terrein van Internacional, staat voor 16 augustus op het programma.