Van der Meijde opgelucht: "Ik heb Dessers een berichtje gestuurd"

10 mei 2022 – Andy van der Meijde beleefde de zondagmiddag als een rollercoaster. De oud-voetballer zag Ajax punten verspelen en PSV al snel op voorsprong komen tegen Feyenoord. Uiteindelijk kwamen de Rotterdammers nog op gelijke hoogte, maar dat zag hij niet meer voor de televisie.

Van der Meijde opgelucht: "Ik heb Dessers een berichtje gestuurd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Toen ik Feyenoord ging kijken, dacht ik: wat is hier aan de hand? Er kwam geen bal aan, de kracht zat er niet in. Misschien willen ze wel dat PSV wint, dacht ik. Na de eerste helft ben ik in de jacuzzi gaan zitten, ik heb niet meer gekeken", vertelt Van der Meijde bij het online programma VoetbalTijd. Uiteindelijk kreeg hij op zijn telefoon een melding dat Dessers met twee doelpunten voor een gelijkspel had gezorgd. "Ik heb Dessers nog even een berichtje gestuurd om hem te bedanken, en Gözübüyük ook."

Zowel Ajax als PSV speelde dus gelijk, waardoor het verschil tussen de clubs vier punten blijft. De titelstrijd is beslist, stelt Van der Meijde. "Ik ben Ajacied, zag het echt donker in. Ik dacht: straks is het kampioenschap weg, want Ajax heeft het altijd moeilijk in Arnhem", aldus de oud-speler, doelend op de laatste competitiewedstrijd. De Amsterdammers nemen het dan op tegen Vitesse, terwijl PSV op bezoek gaat bij laagvlieger PEC Zwolle.

Nu kan Ajax woensdagavond kampioen worden tegen sc Heerenveen. Van der Meijde heeft geen enkele twijfel, dit gaat de ploeg van Erik ten Hag niet meer weggeven. Die ArenA zit bomvol en ze weten dat ze kampioen kunnen worden, dus die gaan er vol voor. Ik denk 3 of 4-0", aldus de oud-voetballer, die knipogend afsluit: "Die hele rit van Heerenveen naar Amsterdam, dat is lang hoor. Blijf thuis en zeg: 'pak die punten maar'."

Reacties

Ajax

gerelateerd