Steijn legt NAC-provocatie uit: "Moet ik niet doen, dat is heel dom"

10 mei 2022 – Sem Steijn was dinsdagavond emotioneel tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda. De middenvelder van ADO Den Haag zorgde voor de openingstreffer en provoceerde daarna de achterban van de thuisploeg. Zijn vader werkte in Breda en vertrok na meerdere bedreigingen van de supporters. Na zijn doelpunt kon hij zich niet inhouden.

Steijn legt NAC-provocatie uit: "Moet ik niet doen, dat is heel dom"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Er kwamen wat emoties van vorig jaar bij los. Misschien niet handig dat ik dat doe, maar ik blijf ook een mens. Ik probeer de carrières van mijn vader en mij los van elkaar te zien, maar hij nam dit toch ook mee naar huis vorig jaar. Dit was voor de hele familie Steijn", vertelt de middenvelder voor de camera van ESPN. "Het zit diep, want het is niet normaal hoe dat destijds gegaan is. Dan komt er een hoop emotie los."

De middenvelder stak ook nog een middelvinger op naar de supporters van NAC. Na het laatste fluitsignaal was hij zelfkritisch op die actie. "Dat moet ik niet doen, dat is heel dom. Toen ik de kleedkamer binnenkwam, dacht ik: wat heb je nou gedaan? Doe even lekker normaal, zo ben ik helemaal niet. Maar nogmaals: ik blijf een mens en er kwam een hoop emotie en woede los."

Na negentig minuten waren er vooral positieve gevoelens bij Steijn, die komend seizoen de overstap maakt naar FC Twente. "NAC wilde in eigen huis winnen, maar dat is niet gelukt. Daar zijn we heel blij mee. Dat ben ik ook met mijn goal", besluit de middenvelder.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd