Noppert maakt gevoelige switch en verkast naar jeugdliefde

11 mei 2022, 07:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Noppert draagt vanaf komend seizoen het shirt van SC Heerenveen, zo verzekert de Leeuwarder Courant. SC Cambuur hoopte de boomlange doelman te kunnen strikken, maar Noppert kiest voor de club waar hij opgroeide. Bovendien gaat hij voor een hernieuwde samenwerking met zijn huidige coach.

Bij Go Ahead Eagles werkt de 28-jarige doelman namelijk samen met Kees van Wonderen, die de Deventenaren na dit seizoen eveneens inruilt voor een avontuur bin Heerenveen. Voor Noppert bestond de nodige interesse. Go Ahead hoopte op een langer verblijf van de keeper wiens contract afloopt, maar ook FC Utrecht en Cambuur waren in de markt.

Bij Cambuur werd Noppert zelfs medisch gekeurd, maar zijn keuze valt op de club uit het dorp waar hij geboren is en waar hij de jeugdopleiding doorliep. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. Via NAC Breda, Foggia en FC Dordrecht keerde hij bij Go Ahead Eagles terug in de Eredivisie, dit seizoen aanvankelijk als bankzitter.

Noppert knokte zich rond de jaarwisseling in de basis en verdween daarna nooit meer uit het doel. Met katachtige reflexen en zijn imposante voorkomen groeide hij de laatste weken uit tot een van de beste doelmannen van de Eredivisie. Bij Heerenveen is hij de opvolger van Erwin Mulder, die na dit seizoen vertrekt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen