Foot Mercato: Calvin Stengs verschijnt hoog op verlanglijst Ajax

11 mei 2022, 10:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Calvin Stengs kan een jaar na zijn vertrek uit de Eredivisie terugkeren op de Nederlandse velden. Volgens het Franse Foot Mercato staat de aanvaller van OGC Nice hoog op de verlanglijst van Ajax, dat komende zomer hoogstwaarschijnlijk op zoek moet naar een vervanger van de naar een buitenlandse topclub vertrekkende Antony.

Ajax staat volgens het Franse medium vooraan in de rij om Stengs na dit seizoen tot een overstap te verleiden. De linkspoot verruilde AZ afgelopen zomer voor een bedrag van vijftien miljoen euro voor de Ligue 1, waar hij tot dusverre niet uit de verf komt. In 25 wedstrijden voor Nice was hij slechts eenmaal trefzeker en bereidde hij één treffer voor.

Dat heeft mede te maken met blessureleed, maar ook een fitte Stengs kon dit seizoen veel te weinig zijn stempel drukken op het spel van de Franse subtopper. Ajax wil Stengs een uitweg bieden en een kans in de Nederlandse top geven. De Amsterdammers zien in Stengs een goedkope vervanger voor Antony, voor wie bedragen rond de zeventig miljoen euro circuleren.

De zevenvoudig international van het Nederlands elftal was in zijn laatste seizoen bij AZ goed voor zeven treffers en vijf assists. Mogelijk wordt de technisch begaafde aanvaller herenigd met Owen Wijndal: ook de huidige aanvoerder van AZ staat op de verlanglijst van de koploper van de Eredivisie.

Lees ook: Telegraaf: Ajax en PSV bereiden miljoenenbod voor op Timber

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen