AD: PSV met 18-jarige debutant, Feyenoord met 9 wijzigingen

11 mei 2022, 11:58

Bij PSV maakt Jenson Seelt woensdagavond hoogstwaarschijnlijk zijn debuut in de hoofdmacht. De achttienjarige verdediger zat de laatste weken al bij de selectie vanwege een golf aan blessures in de achterhoede, maar lijkt tegen NEC voor de leeuwen te worden gegooid.

Volgens het Algemeen Dagblad vormt Seelt woensdagavond het hart van de defensie met Jordan Teze, die de laatste weken samenspeelde met Érick Gutiérrez. Hij verhuist volgens de krant naar het middenveld, waardoor Joey Veerman genoegen moet nemen met een plek op de reservebank. De opstelling van PSV kent verder geen verrassingen. De Eindhovenaren moeten winnen van NEC en hopen op puntenverlies van Ajax om de titeldroom in leven te houden.

Vermoedelijke opstelling: Mvogo; Mauro, Teze, Seelt, Max; Gutiérrez, Götze, Sangaré; Doan, Zahavi, Gakpo

Arne Slot lijkt bij Feyenoord voornemens om een karrenvracht aan reserves een basisplaats te gunnen. Ten opzichte van het gelijkspel tegen PSV van afgelopen week wijzigt Slot zijn basisformatie op liefst negen plekken, zo voorspelt het AD. Alleen Ofir Marciano en Lutsharel Geertruida behouden hun plek. Winteraanwinsten Philipp Sandler, Cole Bassett en Patrik Walemark maken hun basisdebuut.

Jorrit Hendrix, die afgelopen winter werd gestrikt, maakte eerder tegen AZ al zijn debuut in de basis. Hij vormt het middenveld met Bassett en de van een blessure herstelde Jens Toornstra. Feyenoord heeft tegen Go Ahead Eagles aan een punt genoeg om zich definitief van de derde plaats te verzekeren.

Vermoedelijke opstelling: Marciano; Pedersen, Geertruida, Sandler, Hendriks; Toornstra, Bassett, Hendrix; Walemark, Linssen, Jahanbakhsh

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen