Megapopulaire videogame FIFA verandert na dertig jaar van naam

11 mei 2022, 14:08

Het populaire videospel FIFA, dat jarenlang door miljoenen mensen werd bespeeld op diverse computerconsoles, verandert na de eerstvolgende editie van naam. Vanaf volgend jaar gaat het spel door het leven als EA Sports FC.

Het spel werd in 1993 voor het eerst op de markt gebracht, destijds door ontwikkelaar Extended Play Productions. Na vier jaar nam EA Sports de productie over. De laatste jaren groeide het spel uit tot een van de meest gespeelde games op de Playstation en Xbox. Inmiddels zijn er al dertig spellen op de markt gekomen en is nummer 31 vanaf september te verkrijgen.

Vorig jaar overwoog EA de naam van het spel al te veranderen, omdat er na jaren werd getwijfeld of de naamgevingsovereenkomst met wereldvoetbalbond FIFA nog wel verstandig was. Licentieovereenkomsten voorkwamen lange tijd dat EA de naam mocht wijzigen, maar voor komende zomer heeft de ontwikkelaar groen licht gekregen.

'Onze spelers willen dat we ons breder gaan richten op het digitale ecosysteem', laat EA weten in een statement. 'Onze fans vertellen ons dat ze willen dat we in die ruimte gaan participeren. Onze FIFA-licentie heeft ons eigenlijk belemmerd om veel van deze dingen te doen.' Komend voetbalseizoen verschijnt FIFA 23. Het jaar daarna zal EA Sports FC te verkrijgen zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen