Deze scheidsrechter fluit de finale tussen Feyenoord en AS Roma

11 mei 2022, 18:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA heeft scheidsrechter István Kovács aangesteld voor de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma. De Roemeense arbiter zal op woensdag 25 mei worden geassisteerd door Vasile Florin Marinescu, Mihai-Ovidiu Artene (grensrechters) en Sandro Schärer (vierde official). Kovács krijgt in Tirana ook video-assistentie. Marco Fritz is de VAR en hij wordt geholpen door Christian Dingert en Bastian Dankert.

Kovács is sinds 2010 actief als internationale scheidsrechter. Hij floot nog nooit een wedstrijd van Feyenoord. AS Roma heeft wel al twee keer met hem te maken gehad. De laatste keer dateert van 25 november vorig jaar, toen de ploeg van trainer José Mourinho het in de groepsfase van de Conference League opnam tegen Zorya Luhansk (4-0). De Romeinen kregen in die wedstrijd een strafschop, die gemist werd door Jordan Veretout. Kovács gaf twee spelers een gele kaart: Rick Karsdorp en Gianluca Mancini (beiden AS Roma).

Het Nederlandse publiek maakte een kleine twee jaar geleden kennis met Kovács. De Roemeen had destijds de leiding over de Nations League-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bosnië-Herzegovina (0-0). Afgelopen zomer floot hij Oranje wederom. Toen had hij de taak om de groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië (3-0) in goede banen te leiden.

Turpin en Van Boekel

Clément Turpin heeft zaterdag 28 mei de leiding over de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool. Bij de finale in de Europa League tussen Rangers en Eintracht Frankfurt is er Nederlandse inbreng: Pol van Boekel zal als VAR de Sloveen Slavko Vincic assisteren. Dat mag opvallend worden genoemd na de grote fout die de Nederlandse scheidsrechter afgelopen weekend maakte door Serdar Gözübüÿük niet naar het scherm te roepen toen diep in blessuretijd Feyenoord een strafschop kreeg tegen PSV (2-2).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen