Ten Hag besteedt voor titelfeest aandacht aan 'verschrikkelijk' nieuws

11 mei 2022, 19:59

Ajax kan vanavond kampioen worden, maar bij Erik ten Hag heerste niet alleen een feeststemming. De trainer besteedde voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen aandacht aan de onlangs overleden Jody Lukoki en Henk Groot.

"Deze week komt dat bericht van Lukoki. Ik ken hem niet persoonlijk, maar het is verschrikkelijk. Hij was 29 jaar, dan word je zo uit het leven gerukt", aldus de trainer van de Amsterdammers bij ESPN. Hij heeft ook aandacht voor Groot. "Als ik die beelden zie en de verhalen hoor, dan was dat een icoon. Ik vind het jammer dat er een eerbetoon komt als iemand overleden is. Waarom gebeurt dat niet als hij nog leeft."

Louis van Gaal

Bondscoach Louis van Gaal heeft ook gereageerd op het overlijden van Groot, die in de jaren zestig een grootheid was in het Nederlandse voetbal. "Het nieuws van het overlijden van Henk Groot heeft me vanochtend getroffen. Onvermijdelijk gaan je gedachten dan terug in de tijd. Toen ik jong was, was hij echt mijn idool. Het mooie is dat hij me in feite naar Ajax heeft gehaald. Toen ik bij RKSV De Meer speelde was Henk scout van Ajax. Hij zorgde voor een 'contractje', waardoor ik voor het B-team van Ajax kon spelen", blikt de oefenmeester terug op de website van de KNVB.

"Toen ik later trainer in Amsterdam werd heeft hij als scout ook nog deel uitgemaakt van mijn staf. Als voetballer zie ik parallellen met Johan Cruijff, met wie hij ook nog samenspeelde. Beiden hadden zij een groot aandeel in de landstitels van zowel Ajax als Feyenoord", besluit de bondscoach lovend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen