"Dan moet Gakpo wel heel heldhaftig zijn om te zeggen: ik blijf"

11 mei 2022, 20:31

Cody Gakpo lijkt bezig aan zijn laatste weken bij PSV, al hoopt de Eindhovense club dat hij nog een seizoen in het Philips Stadion te bewonderen is. Kenneth Perez denkt niet dat de aanvaller 'heldhaftig' genoeg is om een grote Europese club af te wijzen als het juiste bedrag betaald wordt.

"Hij heeft zich fantastisch geëtaleerd de laatste weken", vertelt de Deense analist, die onder andere wijst naar de bekerfinale en het competitieduel met Feyenoord van afgelopen weekend. In beide duels wist de aanvaller twee doelpunten te maken. "In die wedstrijden worden spelers beoordeeld door buitenlandse clubs. Als Arsenal of Tottenham Hotspur genoeg biedt, dan moet Gakpo wel heel heldhaftig zijn om te zeggen: nee, ik blijf bij PSV om de landstitel te winnen."

Benfica wordt de nieuwe club van Roger Schmidt, de trainer die nu samenwerkt met de vleugelaanvaller. Gakpo moet volgens Perez sowieso niet met zijn trainer meegaan, mocht die kans zich voordoen. "Gakpo is veel te goed voor Benfica. Dat is zo'n beetje hetzelfde niveau als de Eredivisie. Hij moet naar de top-vier", doelt de analist op Engeland, Spanje, Duitsland of Italië. Sjoerd Mossou sluit zich daar bij aan. Hij stelt dat de Portugese competitie sowieso geen verstandige stap zou zijn. "Als aanvaller is het daar heel moeilijk."

Donyell Malen

Donyell Malen maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar Borussia Dortmund. De aanvaller heeft het moeilijk in zijn eerste seizoen bij de Bundesligaclub. Arnold Bruggink ziet een duidelijk verschil tussen beide aanvallers. "Malen is relatief lui. Gakpo is dat absoluut niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zou inderdaad wel getuigen van karakter wanneer Gakpo nog een jaar blijft! Met een te verwachten flinke uitstroom bij Ajax komende zomer lijken de kansen voor PSV op het kampioenschap volgend seizoen groter. Maar Arnold Bruggink die doet nogal een uitspraak. 'Malen is relatief lui. Gakpo is dat absoluut niet'. Ik mag aannemen dat hij hier zijn eigen mening verkondigd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen