Ook Ibrahimovic verruilt Juve voor Inter

10 augustus 2006, 09:46

Ook Zlatan Ibrahimovic vertrekt bij Juventus. De voormalig Ajacied heeft, evenals zijn voormalig ploeggenoot Patrick Vieira, een contract tot medio 2010 getekend bij Internazionale. Dat maakte de clubleiding van Juventus donderdag bekend. Met de transfer is een bedrag van 24,8 miljoen euro gemoeid.

Ibrahimovic is alweer de zesde speler die Juventus de rug toe gekeerd heeft. Eerder vertrokken ook Fabio Cannavaro, Emerson, Lilian Thuram, Gianluca Zambrotta en Patrick Vieira bij de geplaagde club uit Turijn. Het exodus van spelers is een direct gevolg van het feit dat Juventus voor komend seizoen zal worden teruggezet naar de Serie B.

Voor Ibrahimovic komt er met de transfer na twee seizoenen alweer een eind aan zijn verblijf in Turijn. Medio 2005 verruilde hij Ajax voor Juventus, waar hij direct uitgroeide tot een absolute ster. In zijn eerste seizoen scoorde hij zestien keer, waarmee hij een groot aandeel had in de landstitel. Vorig seizoen was hij minder goed op dreef, maar wist hij nog altijd zeven keer het net te vinden. 

Vermoedelijk zal Ibrahimovic niet de laatste speler zijn die vertrekt bij Juventus. Ook Mauro Camoranesi zinspeelt nadrukkelijk op een vertrek. De multifunctionele Italiaan liet eerder deze week weten dat hij absoluut geen trek heeft in een avontuur in de Serie B.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen