Ten Hag 'intens blij': "Deze ging moeizamer dan de eerste twee titels"

11 mei 2022, 22:46

Erik ten Hag kon zijn geluk woensdagavond niet op. De trainer zag zijn ploeg tegen sc Heerenveen eindelijk weer sprankelen, met een klinkende 5-0 overwinning tot gevolg. Daardoor is de derde titel van de oefenmeester in zijn Amsterdamse periode een feit.

"Ik ben intens blij, dit is geweldig. We hebben het eerste halfjaar, tot februari, uitstekend gespeeld. Daarna hebben we problemen gehad met heel veel wisselingen. De laatste weken zijn moeizaam gegaan. Ik moet de groep prijzen voor de geweldige winnaarsmentaliteit. We staan met de schaal, daar ben ik onwijs blij mee", vertelt de oefenmeester voor de camera van ESPN.

Ajax sprankelde de afgelopen weken niet, maar Ten Hag heeft geen moment getwijfeld over een mogelijke titel. "Na de winter hebben we een wedstrijd gelijkgespeeld en één verloren, voor de rest alles gewonnen. Wij zijn flexibel, kunnen omgaan met tegenslagen", aldus de oefenmeester, die zijn ploeg in de afgelopen maanden meerdere keren in de slotfase zag winnen. Geluk wil hij dat niet noemen. "Een wedstrijd duurt negentig minuten. Wij hebben onszelf soms in de problemen gebracht, maar de winnaarsmentaliteit was heel sterk."

Het was niet alleen binnen de lijnen bij vlagen een moeizaam seizoen, ook op de burelen van de club was het onrustig door het vertrek van Marc Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag. "Ik ben tevreden hoe we bij elkaar zijn gebleven. Dat brengt je uiteindelijk ook prijzen", vertelt de trainer lovend na zijn derde landstitel. "Deze ging uiteindelijk moeizamer dan de eerste twee titels, maar dit geeft dan wel heel erg veel voldoening. Vanavond gaan we feest vieren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen