PEC Zwolle overweegt degradatie aan te vechten met rechtszaak

11 mei 2022, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle is woensdagavond gedegradeerd uit de Eredivisie, maar gaat de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie mogelijk aanvechten. De Zwolse club overweegt namelijk een rechtzaak aan te spannen tegen de beslissing van de videoscheidsrechter Bas Nijhuis tijdens het duel met FC Utrecht (1-1).

De Blauwvingers werden vorige week zaterdag ernstig benadeeld door onoplettenheid van videoscheidsrechter Bas Nijhuis. PEC Zwolle-spits Gervane Kastaneer maakte de belangrijke 1-1, maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. Achteraf bleek dit echter geen buitenspel te zijn geweest, wat Nijhuis niet zag doordat hij de verkeerde lijnen had getrokken. 

"Ik heb net nog een aantal telefoontjes gepleegd. We hebben voor deze wedstrijd een aantal mensen erop gezet om het voor ons te bekijken. Er is ook contact geweest met de KNVB. Zo strijdbaar als ik ben, zeker nu, wil ik de komende dagen nog wel bekijken of we daar werk van kunnen maken", bevestigt technisch manager Mike Willems tegenover RTV Oost dat er mogelijk een rechtszaak komt. "Ik weet niet of het hoop is, maar ik wil niet dat ons onrecht wordt aangedaan. Dat gevoel hebben we nu wel. Het was geen interpretatiefout, maar een technische fout. Die niet gemaakt mocht worden."

PEC Zwolle kwam in het duel met de Domstedelingen nog wel tot een 1-1 gelijkspel, maar had daar door de resultaten op de andere velden weinig aan. Door de nederlaag van woensdagavond op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam (2-0) degradeerde de ploeg van Dick Schreuder definitief naar de Eerste Divisie, wat zonder die beslissing van Nijhuis mogelijk (nog) niet was gebeurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje zielig om het dan nu op deze manier te doen. Gewoon te slecht zijn over het gehele seizoen en dan huilen op het eind als slechte verliezer. Misschien moeten ze eens eerst naar zichzelf kijken ipv het vingertje te wijzen.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsof je degradeert door die ene beslissing. Pec komt gewoon te kort voor de eredivisie. Dan hoor je er niet in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen