Officieel: Vandaag Inside na twee weken tóch weer op televisie

12 mei 2022, 15:45   Bijgewerkt: 12 mei 2022, 15:57

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen keren toch weer terug met het programma Vandaag Inside. De uitzending op 29 april, twee weken geleden, leek de laatste te zijn, na alle ophef rond een verhaal dat Derksen in de uitzending vertelde. Vanaf maandag 16 mei keren de mannen echter toch weer terug.

Dat werd donderdagmiddag officieel bevestigd op de website van het programma. De eerste geluiden over de terugkeer klonken woensdag al. Derksen gaf toen in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de gezichten van het programma en Talpa na een 'pittig en goed gesprek' dichter bij elkaar waren gekomen. Talpa zelf noemde het nieuws over de terugkeer toen nog voorbarig, maar een dag later werd het dus ook door de tv-producent zelf bevestigd. 

Directeur Marco Louwerens lichtte de gang van zaken in de afgelopen weken toe. "Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan. We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver."

"Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan", vervolgde Louwerens. "De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moeten hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij. Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema's in de openbaarheid gevoerd worden. 

Kaars-verhaal

De ophef ontstond nadat Derksen in het programma een verkrachting leek te bekennen, toen hij vertelde hoe hij samen met 'de keeper van Veendam' een vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Een dag later zwakte hij het verhaal echter af en verzekerde hij dat er van verkrachting absoluut geen sprake was geweest. Het kwaad was op dat moment echter al geschied. Onder meer van de 'lacherige sfeer' die tijdens het verhaal aan tafel ontstond, werd schande gesproken. Talpa zelf stelde nog in beraad te gaan over de toekomst van het programma, maar Derksen nam het heft in eigen hand en besloot zelf de stekker uit het programma te trekken. Na twee weken is de voetbalanalist dus echter toch van gedachten veranderd. 

Ben jij blij met de terugkeer van het programma? Praat mee in de reacties hieronder!

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was een smakeloos verhaal van Derksen, maar ik denk dat dit een hele belangrijker beslissing is. We zijn doorgeslagen in het cancellen van mensen en 'woke' willen zijn. Daardoor is het een hele enge lange tenen cultuur aan het worden waar dingen als satire en het vrije woord gevaar lopen. Dat mag in een ontwikkeld land als Nederland nooit gebeuren. Mensen alles ontnemen zonder dat er ook maar enig bewijs op tafel ligt (bijv zaak Depp vs Heard) moet stoppen.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je een dergelijk verhaal satire vindt ..... en over cancel cultuur gesproken, het cancellen van het programma is al 10 x gecanceld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen