Kersvers landskampioen bevestigt: Schreuder nieuwe trainer Ajax

12 mei 2022 – Alfred Schreuder is definitief de nieuwe trainer van Ajax. Dat langverwachte nieuws werd een dag na het behalen van de landstitel door de Amsterdamse club wereldkundig gemaakt. Schreuder volgt de naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag op en tekent een tweejarig contract tot medio 2024, waarin een optie is opgenomen voor nog een derde seizoen. 

Kersvers landskampioen bevestigt: Schreuder nieuwe trainer Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Schreuder is dit seizoen nog werkzaam als hoofdtrainer van Club Brugge, maar donderdag bereikten de beide clubs en de coach zelf een akkoord over de overstap. Al langere tijd leek hij de voornaamste kandidaat om de opvolger te worden van de vertrekkende Ten Hag, met wie hij eerder als assistent samenwerkte bij Ajax. Ook Peter Bosz en Arne Slot werden veelvuldig genoemd, maar het leek er sowieso al niet meer op dat zij respectievelijk Olympique Lyonnais en Feyenoord zouden verlaten. 

Lees ook: Eerste reactie: Schreuder vertelt over zijn ambities met Ajax

Tussen januari 2018 en juni 2019 was Schreuder al werkzaam bij Ajax, toen dus als assistent van Ten Hag. Hij verruilde de club destijds om bij Hoffenheim zelf als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Vervolgens ging hij aan de slag als assistent van Ronald Koeman, om enkele maanden na zijn vertrek daar bij Club Brugge opnieuw op eigen benen te staan. Eerder, in 2014/15, was hij ook hoofdtrainer van FC Twente. 

Van der Sar
"Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof", vertelde algemeen directeur Edwin van der Sar. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de Champions League."

Hij kondigde aan dat Ajax een drukke periode te wachten staat, waarin de selectie waar Schreuder mee te maken krijgt op orde gebracht moet worden. "Het doet me goed dat we nu duidelijkheid hebben over deze belangrijke positie binnen de club. De komende periode zal de selectie voor het volgende seizoen verder vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die ook met Alfred, spraken, druk mee bezig."

Lees ook: Van 'Erik, rot op' tot 'Erik, bedankt': de Ajax-jaren van Ten Hag

Reacties

Ajax

gerelateerd