Spurs doet Arsenal veel pijn en dreigt CL-ticket rivaal af te pakken

12 mei 2022 – Tottenham Hotspur heeft donderdagavond geweldige zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de Champions League. Het bezorgde aartsrivaal Arsenal een bijzonder pijnlijke avond door de derby met liefst 3-0 te winnen. Deelname aan het miljardenbal is daardoor nog lang niet zeker voor de ploeg van Mikel Arteta: het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is daarmee teruggelopen tot slechts één punt. 

Spurs doet Arsenal veel pijn en dreigt CL-ticket rivaal af te pakken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Alle ingrediënten voor een geweldige derby waren donderdagavond aanwezig. De ploegen ging deze 36e speelronde in als de nummers vier en vijf van de Premier League en hadden daarom allebei veel om voor te spelen. Zo wist Arsenal dat het bij een overwinning in het hol van de leeuw Champions League-deelname voor volgend seizoen definitief had veiliggesteld. Andersom betekende dat voor Spurs de laatste kans om het ticket uit handen van de aartsrivaal te houden.

Na een interessante beginfase werd de wedstrijd in de 22e minuut opengebroken. Een duw van Cedric leverde de thuisploeg een strafschop op, die door Harry Kane onberispelijk werd binnengeschoten. De volgende, nog grotere tegenslag voor The Gunners volgde tien minuten later. Hij werkte Heung-Min Son naar de grond, wat hem al na iets meer dan een halfuur op zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kwam te staan. Arsenal moest met tien man verder en het vooruitzicht was dan ook niet rooskleurig. 

Al vijf minuten daarna maakte Spurs dankbaar gebruik van de situatie. Rodrigo Betancur verlengde een hoekschop richting de tweede paal, waar het opnieuw Kane was die kon afmaken. Het was zijn vijftiende treffer van het seizoen, waarmee hij zijn ploeg aan een 2-0 ruststand had geholpen. Na rust was het niet lang wachten op de derde treffer, die Son voor zijn rekening nam. Arsenal mocht zelfs van geluk spreken dat de score niet nog verder was opgelopen. Ook de twintig minuten durende invalbeurt van Steven Bergwijn leverde geen verdere treffers meer op tegen de tien van de bezoekers.

Ontknoping
Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil in de strijd om plek vier - de laagste positie die recht geeft op deelname van de groepsfase van de Champions League - dus nog maar één punt. Arsenal heeft alles dus nog in eigen hand, maar zal dan wel moeten winnen van Newcastle United (uit) en Everton (thuis). Tottenham treft nog twee tegenstanders van hetzelfde kaliber. Het ontvangt eerst Burnley en gaat vervolgens in de laatste speelronde op bezoek bij het al gedegradeerde Norwich City. 

Reacties

Premier League

gerelateerd