Van Gaal looft Schreuder, maar twijfelt of hij Ten Hag kan evenaren

12 mei 2022 – Louis van Gaal vindt de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax een logische. Dat liet de bondscoach weten op de dag dat bekend werd dat Schreuder Erik ten Hag zou gaan opvolgen. Wel betwijfelt hij of de nieuwe trainer net zo succesvol zal kunnen zijn. 

Van Gaal looft Schreuder, maar twijfelt of hij Ten Hag kan evenaren

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik denk dat het een verstandige keuze is, omdat ze hem kennen", zei Van Gaal desgevraagd tegenover ESPN. Hij doelde uiteraard op de periode tussen januari 2018 en juni 2019, waarin Schreuder al bij Ajax werkzaam was als assistent van Ten Hag. "Ze hebben hem zien werken en ze kennen zijn persoonlijkheid. Hij laat bij Brugge ook zien dat hij succesvol is. Ik denk niet dat je dan een betere keuze kunt maken."

De vraag of Schreuder in Amsterdam net zo succesvol zou kunnen zijn als Ten Hag, beantwoordde Van Gaal met minder zekerheid. "Dat weet je niet. Ten Hag heeft wel wat teweeg gebracht in de structuur en visie. Ik weet niet of Alfred Schreuder dezelfde visie heeft. Of hij hetzelfde succes zal hebben als Ten Hag? Dan moet je wel heel goed zijn."

Toch wees Van Gaal nogmaals op Schreuders prestaties bij Club Brugge, waarmee hij op koers ligt om landskampioen te worden. "Hij doet het heel goed, dus ook als hoofdtrainer heeft hij zich bewezen. Ook bij Hoffenheim trouwens", wees hij op zijn eerdere dienstverband als eindverantwoordelijke, waarvoor hij zijn functie als assistent bij Ajax destijds verruilde. "Ik sta er niet van te kijken dat ze voor Schreuder kiezen."

Reacties

Ajax

gerelateerd