Benzema eist tijdens 'Vinícius-show' mooie plek op in historie Real

12 mei 2022, 23:24

Real Madrid heeft donderdagavond weinig heel gelaten van Levante. Zoals verwacht mag worden van de koploper werd de hekkensluiter met ruime cijfers verslagen: 6-0. Het was vooral een bijzondere avond voor Karim Benzema, die zichzelf naar een nog prominenter plekje in de clubgeschiedenis kopte.

Al na negentien minuten tekende de topscorer van La Liga voor de tweede Real Madrid-treffer van de avond. De Fransman reageerde van iedereen het scherpst op een goede voorzet van Vinícius Júnior en kopte zijn 27e competitiedoelpunt binnen. Nog veel interessanter is echter wat het doelpunt voor de Madrileense geschiedenisboeken betekent. Het was namelijk zijn 323e doelpunt voor De Koninklijke waarmee hij het aantal van Raúl evenaarde. Alleen Cristiano Ronaldo scoorde met 450 goals vaker voor de club.

Vinícius Júnior

Na de doelpunten van Ferland Mendy, Benzema en Rodrygo in de eerste 34 minuten, was het vervolgens vooral de wedstrijd van Vinícius Júnior. Nog voor rust pikte hij zijn doelpuntje mee na een knappe loopactie (en goede pass van Luka Modric) en in de tweede helft maakte hij daar een hattrick van. Bij zijn tweede treffer ging er een bedankje uit aan Benzema, die de keeper buitenom omspeelde en zijn ploeggenoot vervolgens een niet te missen kans bood. Bij de 6-0 deed Vinícius het voorwerk - het uitspelen van twee Levante-verdedigers - helemaal zelf. Hij passeerde de doelman vervolgens voor de derde keer: zijn hattrick was compleet en de wedstrijd eindige in een 6-0 overwinning.

Degradatie

Voor Levante betekende de ruime nederlaag dat het na vijf seizoenen nu definitief gedegradeerd is uit La Liga. Het is de eerste club voor wie handhaving niet meer in zicht is. Landskampioen Real Madrid speelde zelf al nergens meer om. De club werkt tijdens de speelrondes vooral toe naar 28 mei, wanneer het de Champions League-finale zal spelen tegen Liverpool.