Van de Looi neemt nieuwkomers op in voorselectie Jong Oranje

13 mei 2022, 13:54   Bijgewerkt: 13 mei 2022, 14:00

In navolging van het Nederlands elftal heeft ook Jong Oranje de voorselectie onthuld. Daarin had Erwin van de Looi plaats voor twee nieuwe namen. Hugo Wentges, doelman van ADO Den Haag, en Denso Kasius, vleugelverdediger van Bologna, zijn voor het eerst in de voorselectie opgenomen.

De twintigjarige Wentges heeft zich de afgelopen maanden bewezen onder de lat bij ADO, waar hij de geblesseerde Luuk Koopmans moest vervangen. Kasius heeft zich al langer kunnen laten zien. Als huurling van FC Utrecht was hij een belangrijke kracht voor FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. Zo belangrijk zelfs, dat hij ook opviel bij het Italiaanse Bologna. Die club trok hem in de winter aan en ook in de Serie A heeft Kasius zijn eerste wedstrijden er inmiddels opzitten. 

Met Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Jay Gorter en Calvin Raatsie is Ajax wederom hofleverancier van de voorselectie van Van de Looi. FC Groningen volgt met Neraysho Kasanwirjo, Melayro Bogarde en Daniël van Kaam. Andere bekende namen uit de Eredivisie zijn onder meer Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quinten Timber (FC Utrecht) en Milan van Ewijk (sc Heerenveen). Ook spelers in het buitenland als Joshua Zirkzee (Anderlecht), Myron Boadu (AS Monaco) en Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen) zijn uiteraard in de selectie opgenomen. 

EK-kwalificatie

Voor Jong Oranje staan in juni de laatste drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Het speelt eerst uit bij Moldavië, dan in Almere tegen Gibraltar en tot slot uit bij Wales. Wint de ploeg alle drie die ontmoetingen, dan is het zeker van deelname aan het EK 2023 in Roemenië en Georgië. Momenteel staat het op plek twee met twee punten minder dan Zwitserland, maar de koploper heeft al een wedstrijd meer gespeeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen