Koolwijk heeft prachtige nieuwe klus na voetbalcarrière al te pakken

13 mei 2022 – Ryan Koolwijk neemt zondag na de wedstrijd van PEC Zwolle tegen PSV afscheid als profvoetballer. De 36-jarige middenvelder heeft zijn volgende, fraaie klus echter al te pakken. Koolwijk gaat bij zijn Suriname aan de slag als assistent-bondscoach.

Koolwijk heeft prachtige nieuwe klus na voetbalcarrière al te pakken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Koolwijk vertelde over zijn in eigen woorden 'prachtige nieuwe uitdaging' aan RTV Rijnmond. Hij werd gepolst door Brain Tevreden, die deel uitmaakt van de technische commissie van de Surinaamse voetbalbond. "Hij is druk bezig met het binnenhalen van spelers, maar was ook op zoek naar een assistent. Toen hij erachter kwam dat ik de juiste papieren heb, wilde hij dat ik als assistent bij de selectie kwam."

Nadat Koolwijk bij PEC Zwolle niet meer aan spelen toekwam, leken ook minuten in de nationale ploeg niet meer reëel. Ook daarom kwam deze nieuwe klus voor hem als geroepen. "Dit is voor mij een mooie kans om het trainersvak in te gaan. Ik ga spelers scouten die de Surinaamse nationaliteit hebben en die mogelijk voor ons kunnen gaan spelen. En dan heb je nog de interlandweken."

Namen en kwaliteit
Naast Excelsior, NEC, FC Dordrecht, AS Trencin, Almere City en PEC Zwolle kon Koolwijk sinds juni 2021 door een regelwijziging bij de FIFA ook de Surinaamse nationale ploeg aan zijn cv toevoegen. Hij weet dus al enigszins wat hij bij zijn nieuwe klus kan verwachten. "Het elftal staat er goed op, maar we zijn niet vaak samen geweest. We moeten nog op elkaar ingespeeld raken. Dat heeft tijd nodig. Maar als je kijkt naar de namen én de kwaliteit, dan zit het wel goed."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd