Overmars-onderzoek loopt spaak bij het ISR: Ajax werkt niet mee

13 mei 2022, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Opmerkelijk nieuws vanuit Amsterdam: Ajax zou niet goed meewerken in het onderzoek naar directeur voetbalzaken Marc Overmars. De vertrokken bestuurder wil zelf vooralsnog niet praten en ook zijn voormalig werkgever werkt volgens Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) niet mee. Daardoor is de KNVB benaderd om te bemiddelen tussen beide partijen.

Dat meldt de NOS vrijdagmiddag. 'Normaal gesproken laat het ISR zich niet uit over lopende tuchtonderzoeken, maar het voelt zich nu gedwongen naar buiten te treden', schrijft het medium. 'Diverse betrokkenen bij de zaak noemen de huidige situatie uitzichtloos.' Inmiddels zou het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn ingelicht over de kwestie en de KNVB moet gaan bemiddelen om beide partijen vooruit te helpen, al hebben zij eerst aangegeven dat ze het onderling nogmaals moeten bespreken. 

Ajax zou bijvoorbeeld amper informatie geven aan het sporttribunaal en bovendien werkt de club niet in voldoende mate mee aan de meldplicht die er heerst voor sportbestuurders. "Er is nagelaten om concreet te maken wat er precies is gebeurd, wanneer, met wie en hoe vaak", zegt Henk van Aller, adjunct-directeur van het ISR. Veel meer dan het destijds verstuurde persbericht zou er niet zijn gecommuniceerd.

De voorzitter van het ISR noemt het inmiddels een buipijndossier. "We hebben geen enkel machtsmiddel om mensen te dwingen om mee te werken", laat hij weten. Ook is er vanuit de vrouwen nog weinig informatie gekomen: tot op heden heeft namelijk zich nog niemand gemeld. Een verklaring daarvoor heeft het ISR, dat spreekt van een 'unieke situatie', echter niet. 'Niet eerder kwam het ISR in een situatie waarin de reikwijdte van de meldplicht zo op de proef werd gesteld', schrijft de NOS.

Lees ookTen Hag is Overmars niet vergeten: ''Deze titel is ook van hem''

Ajax reageert niet inhoudelijk

Vanuit het Amsterdamse kamp is er niet inhoudelijk gereageerd. "De zaak aangaande grensoverschrijdend gedrag die door het ISR wordt onderzocht is pijnlijk voor de betrokkenen en niet zonder reden onderworpen aan vertrouwelijkheid. Er vindt overleg plaats tussen Ajax en het ISR, daarover kunnen we niet via de media communiceren", laten ze weten tegenover de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Te walgelijk voor woorden, wat een flut werkgever ben je dan.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij een beursgenoteerde club zou dergelijke vriendjespolitiek door aandeelhouders met enig moraal niet worden geaccepteerd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen