AZ-coach Jansen baalt van de play-offs: "Niet wat wij nastreven"

13 mei 2022 – AZ gaat de play-offs in om alsnog Europees voetbal af te dwingen en dat gaat het doen met zeer frisse tegenzin. De Alkmaarders moesten de vierde plek aan FC Twente laten en trainer Pascal Jansen baalt daar net als zijn spelers behoorlijk van. Desondanks heeft hij wel vertrouwen in een goede afloop van het seizoenstoetje.

AZ-coach Jansen baalt van de play-offs: "Niet wat wij nastreven"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"De regel die we altijd hebben, is 24 uur rouwen na een slecht resultaat", zei Jansen op de clubsite over de 'klap van woensdagavond', die volgens die regel in elk geval verwerkt zou moeten zijn. Ondanks dat er tegen RKC Waalwijk niets meer op het spel staat zondagmiddag, zal AZ met een goed gevoel naar de play-offs willen. "Dat is het belangrijkste", erkende Jansen, die zich dat zijn ploeg momenteel een moeilijke periode doormaakt.

"Ons seizoen is - op een vrij lange stabiele fase na - zeer wisselvallig. Nu zitten we in een fase waarin we schommelend presteren en dat frustreert vooral omdat we weten dat we beter kunnen. Als sportman wil je altijd het maximale, en de vijfde plaats in de Eredivisie is niet wat wij nastreven", aldus de oefenmeester van de Alkmaarders over het resultaat van de vijfde plaats.

Lees ookTeleurstelling bij AZ na mislopen vierde plek: "Dat is de realiteit"

AZ's late tegengoals
Een van de dingen die in de play-offs beter moeten, is het houden van de nul. "In de laatste vijf duels hebben we vier keer een late tegengoal gekregen. Dat zijn pijnlijke, bittere tegenslagen", aldus Jansen. "Het is lastig het precieze pijnpunt te benoemen, want die situaties zijn niet allemaal hetzelfde. Zo ging er woensdag ook commotie aan vooraf."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd