Kritiek op keuze Van Gaal: 'Brobbey laat zich meer gelden'

13 mei 2022 – De oproep van Louis van Gaal aan het adres van de compleet vergeten Vincent Janssen heeft vragen doen oproepen bij diverse analisten. De aanvaller speelt momenteel bij het Mexicaanse Monterrey en maakt daar ook nog eens weinig indruk. 'Het valt alleen voor te stellen dat Van Gaal aan Janssen denkt omdat hij de spits van AZ in het seizoen 2015-2016 voor zich ziet.'

Kritiek op keuze Van Gaal: 'Brobbey laat zich meer gelden'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat schrijft Wim Kieft althans in zijn column in De Telegraaf. 'Memphis Depay is de onbetwiste nummer één in de spits van Oranje, maar hij is meer een zwervende spits dan een vast aanspeelpunt in het centrum van de aanval. Janssen is wel iemand van die school', snapt de oud-international de keuze van Van Gaal enigszins. Maar de cijfers van Janssen in Mexico zijn niet overtuigend en volgens Kieft had de bondscoach dichterbij huis ook zijn aanvaller kunnen vinden.

'Ajacied Brian Brobbey laat zich meer gelden met iedere 53 minuten een doelpunt sinds zijn terugkeer naar Nederland in januari', schrijft Kieft. 'Los van zijn doelpunten heeft hij zich ontwikkeld als aanspeelpunt. Hij doet het bij Ajax beter dan Sébastien Haller. (…) Sterker, in de Eredivisie lijkt Haller met de week minder te worden in de combinatie en als aanspeelpunt. Als Ajax Haller goed kan verkopen en Brobbey houden, wordt de ploeg alleen maar sterker.'
 
Lees ookDit zijn vijf opvallende afwezigen in de voorselectie van Oranje

Janssen slechts een one day fly
De oproep deed ook wenkbrauwen fronzen bij Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. "Bij AZ heeft hij het dat ene jaar geweldig gedaan, maar voorlopig is hij een one day fly. Bij Tottenham Hotspur heeft hij het ook niet waargemaakt", stelt Driessen in de podcast van de ochtendkrant.

Reacties

Oranje

gerelateerd