Bijzonder bierrecord in Johan Cruijff Arena rondom titel van Ajax

13 mei 2022 – Het kampioensfeest van Ajax in de Johan Cruijff Arena heeft woensdagavond een opmerkelijk record gebroken: nooit eerder ging er zoveel bier over de toonbank in het stadion rondom een wedstrijd dan rond het duel met sc Heerenveen. In totaal ging er meer dan 50.000 liter doorheen.

Bijzonder bierrecord in Johan Cruijff Arena rondom titel van Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft Ajax Life uitgezocht. Het oude record stond op naam rond dewedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League vorig kalenderjaar (4-0), toen er onder meer zo'n 50.000 beker à 0,650 liter werden verkocht. Dat formaat was nu met 65.000 (!) bekers nog een stuk populairder, al bleven de supporters na de wedstrijd vanwege de titel natuurlijk ook langer hangen.

In de Johan Cruijff Arena had men weliswaar rekening gehouden met grote dorst van de supporters van de Amsterdammers, men had een groot reservevat wel heel erg nodig. Er stonden vier enorme vaten van in totaal 40.000 liter bier op het parkeerdek, die moest worden aangewend omdat de ingeschatte 30.00 liter op de verschillende taps veel te weinig was.

Lees ookKampioen Ajax op rapport: verdedigers de grote uitblinkers

Uiteindelijk was dus niet de volledige zeventigduizend liter nodig in de Johan Cruijff Arena, maar werd er wel een nieuw record worden van ruim vijftigduizend liter bier behaald tijdens de 5-0 tegen sc Heerenveen. Overigens werd daarvan lang niet al het bier daadwerkelijk genuttigd, want ook een flink gedeelte eindigde op de tribunes of op het veld: er werd veel met bier gegooid na het behalen van de titel. 

Reacties

Ajax

gerelateerd