Gerbrands vreesde even voor Bayern-scenario Ajax

14 mei 2022 – Toon Gerbrands neemt zondag na twintig jaar in de voetballerij afscheid. De algemeen directeur gaat met pensioen en blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad uitgebreid terug op zijn periode bij PSV, waar hij Ajax de laatste jaren in financieel opzicht een gigantische voorsprong zag nemen. 

Gerbrands vreesde even voor Bayern-scenario Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Gerbrands was in een bepaalde periode bang dat de Amsterdammers een niet in te halen voorsprong zouden nemen. "Even was er, ook bij mij, vrees voor Ajax als het Bayern München van Nederland", bekent hij in gesprek met het AD. "Maar John de Jong legde me de paradox uit: een Bayern München-scenario werkt eigenlijk alleen in sterke competities."

Het verschil zit in het feit dat Ajax de concurrentie wel kan leegkopen, maar dat de allerbeste spelers zelf ook naar een grotere club in het buitenland verkassen. "In een competitie als de eredivisie zal PSV net als Ajax altijd wel in staat zijn om 22 à 23 wedstrijden te winnen. Puntenverschillen blijven bij ons beperkt, extreem slechte jaren daargelaten", aldus Gerbrands.

Volgens Gerbrands weigert PSV in de toekomst om de beste spelers aan Ajax te verkopen "'Nee' is ook een antwoord. PSV zal ook voor een kapitaalkrachtig Ajax altijd de uitdager zijn voor de titel. Deze club gaat nooit de terugval naar een gemiddeld niveau accepteren."

Reacties

Ajax

gerelateerd