'Van Gaal geeft Wijnaldum duidelijk signaal af, laatste waarschuwing'

14 mei 2022 – Sjoerd Mossou denkt dat het code rood is voor Georginio Wijnaldum bij het Nederlands elftal. De ervaren middenvelder behoort voor het eerst in jaren niet tot de voorselectie van Oranje, vanwege zijn gebrek aan speeltijd bij Paris Saint-Germain. Wijnaldum doet er goed aan om te vertrekken, vindt Mossou.

'Van Gaal geeft Wijnaldum duidelijk signaal af, laatste waarschuwing'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Van Gaal besloot Wijnaldum niet op te roepen vanwege een gebrek aan speeltijd, terwijl Jasper Cillessen en Steven Bergwijn nóg minder speelden. 'Ofwel - en daar hoef je geen Louisologie voor gestudeerd te hebben: Van Gaal geeft hier een dwingende en dringende boodschap af. Een laatste waarschuwing, bestemd voor een speler die afgelopen zomer de slechtst denkbare keuze uit zijn carrière maakte', aldus Mossou in zijn column bij het Algemeen Dagblad.

Financieel is Wijnaldum er uiteraard niet minder op geworden. In Parijs strijkt de middenvelder een megasalaris op. 'Maar bovenal sportief is het een desastreuze stap. Wijnaldum is beland bij een club die volledig gebouwd is op marketing, spelend in een team dat van supersterren, kliekjes en ego's aan elkaar hangt.'

Mossou denkt dat de middenvelder zo snel mogelijk moet vertrekken bij de Parijzenaren. 'Er is maar één optie, zo wil Van Gaal maar zeggen: wegwezen daar, als de sodemieter. Pak je spullen vandaag nog. Laat je verhuren aan een mooie Spaanse of Engelse club - en neem op de koop toe dat je wat euro's moet inleveren.'

Lees ook: Waarom Van Gaal vice-aanvoerder Wijnaldum passeert bij Oranje

Reacties

Oranje

gerelateerd