Vrouwen Ajax nemen wraak in De Kuip; feestje Twente uitgesteld

14 mei 2022 – De vrouwen van Ajax hebben zaterdagmiddag gedaan wat ze konden doen om het kampioensfeestje van FC Twente uit te stellen. Hoewel de titel eigenlijk al binnen is, kan deze door een 1-4 overwinning van de Amsterdammers tegen Feyenoord pas volgende week gevierd worden. Tegelijkertijd nam de ploeg ook wraak op de rivaal. 

Vrouwen Ajax nemen wraak in De Kuip; feestje Twente uitgesteld

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Daarvoor moeten we terug naar 3 oktober 2021, toen het net opgerichte vrouwenelftal van Feyenoord de eerste Klassieker speelde. Het werd er voor de Rotterdammers één om nooit te vergeten: de underdog versloeg de al gevestigde ploeg met 4-1. Revanche kwam er in december al toen Ajax in Amsterdam met 2-0 te sterk was, maar vandaag kon de ploeg de rivaal pas echt pijn doen. Het was namelijk de eerste wedstrijd die de vrouwen van Feyenoord in De Kuip zouden spelen. Daar kwamen bijna 15.000 supporters op af. 

Zij zagen hun Feyenoord echter al snel in de problemen komen. Romee Leuchter, Nikita Tromp en Chasity Grant zorgden dat Ajax in het hol van de leeuw al na een kwartier spelen op een 0-3 voorsprong stonden. Kim Hendriks deed iets terug namens de thuisploeg, maar in de 32e minuut tekende Victoria Pelova met de vierde Ajax-goal voor wat uiteindelijk ook de eindstand zou blijken: 1-4.

FC Twente - PSV 3-0
Tegelijkertijd was FC Twente door twee goals van Renate Jansen en één van Fenna Kalma (op een assist van Jansen) met 3-0 veel te sterk voor PSV. Het was een zege die ze de titel had kunnen bezorgen, maar door de overwinning van Ajax kan het gat van drie minuten in theorie op de laatste speelronde nog gedicht worden. Dan speelt de koploper uitgerekend tegen Ajax de laatste wedstrijd van het seizoen. 

Daar moet echter een wonder gebeuren om de titel nog uit Enschedese handen te houden. Het doelsaldo van Twente is namelijk negentien doelpunten beter dan dat van de achtervolger, waardoor Ajax een 10-0 overwinning zou moeten boeken. Vandaar dat er in Enschede toch al feest gevierd werd. Dat feestje zal echter nog vele malen groter zijn, als de landstitel volgende week ook officieel is. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd