PSV en Baumgartl vinden oplossing: tweede seizoen bij stuntclub

14 mei 2022 – Timo Baumgartl mag zich opmaken voor een tweede seizoen bij Union Berlin. De Bundesliga-club huurde hem afgelopen seizoen al van PSV en maakte zaterdag na de laatste wedstrijd van het seizoen bekend dat hij nog een jaar zal blijven. 

PSV en Baumgartl vinden oplossing: tweede seizoen bij stuntclub

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Afgelopen week kwam het vervelende bericht naar buiten dat er bij Baumgartl een tumor ontdekt was. Deze is recent verwijderd en daar herstelt de verdediger nu van. Met het verlengen van de uitleenbeurt geven PSV en Union Berlin de speler de ruimte bij dat herstel, zo legde het Eindhovens Dagblad deze oplossing uit. De Duitse club had een optie om Baumgartl voor 3,5 miljoen euro definitief over te nemen, maar deze wordt dus nog niet gelicht. 

Baumgartl verruilde PSV afgelopen zomer dus al op huurbasis voor Union Berlin. In de Duitse hoofdstad kwam hij tot aanzienlijk meer speelminuten dan bij PSV, dat hem in 2019 voor liefst tien miljoen euro overnam van VfB Stuttgart. De 26-jarige Duitser heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2024. 

Stuntploeg
Met Union Berlin mag Timo Baumgartl zich gaan opmaken voor Europa League-voetbal. De vijfde plek die daar recht op geeft, werd op de laatste speeldag veiliggesteld met een 3-2 overwinning op VfL Bochum. Een bijzonder knappe prestatie voor de club die in 2019/20 pas voor het eerst in de historie Bundesliga-voetbal speelde. Vorig seizoen plaatste Union zich al voor de Conference League. In die eerste Europese deelname ooit kwam het onder meer Feyenoord tegen. 


Reacties

PSV

gerelateerd